назад
22.05.18

Кам’янеччина: у Довжку пояснювали нові правила призначення субсидії

dovzhok1     Навчання для працівників сільської ради та консультування громадян з актуальних питань, зокрема й щодо нових правил призначення житлово-комунальної субсидії, організували фахівчині Кам’янець-Подільського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у селі Довжок.

     Задля поширення інформації про систему безоплатної правової допомоги та діяльність Кам’янець-Подільського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги фахівчині центру Анна Кимаківська й Аліна Задорожна провели навчання для працівників Довжоцької сільської ради. Присутніх ознайомили з переліком соціально незахищених категорій громадян, які мають право на безоплатну вторинну правову допомогу, розповіли, які документи необхідні для звернення до центру правової допомоги, а також роз’яснили завдання загальнонаціонального правопросвітницького проекту «Я МАЮ ПРАВО!», який має на меті підвищення рівня правової свідомості українців шляхом інформування громадян про їхні права та їх захист у повсякденному житті.

dovzhok3

     Відтак спільно з сільським головою Довжка Русланом Рябим юристки проконсультували громадян, які потребували правничої допомоги. Найбільш актуальне питання, з яким зверталися мешканці села, стосувалося оформлення субсидії по-новому. Тож громадянам пояснили, хто має право на житлово-комунальну субсидію в 2018 році, на які послуги і в якому обсязі поширюється така субсидія, як її отримати, на який термін вона призначається. Крім того, надали роз’яснення з питань трудового та земельного законодавства.

dovzhok2

     Принагідно відвідувачам роздали друковані матеріали з інформацією про те, куди необхідно звертатися для отримання безоплатної правової допомоги, які правові послуги можна отримати в місцевому центрі та хто має право на безоплатну вторинну правову допомогу.

*   *   *

Кам’янець-Подільський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги

(м. Кам’янець-Подільський, вул. Пушкінська, 44, тел. (03849) 5-01-59, 5-01-62)

Дунаєвецьке бюро правової допомоги — м. Дунаївці, вул. Шевченка, 83 а, тел. (03858) 2-02-78, 2-00-44.

Чемеровецьке бюро правової допомоги — смт Чемерівці, вул. Центральна, 28, тел. (03859) 2-01-27, 9-17-67.

Новоушицьке бюро правової допомоги — смт Нова Ушиця, вул. Українська, 28, тел. (03847) 2-22-75, 2-19-73.

Єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги — 0-800-213103.