назад
03.03.18

Канадські експерти поділилися досвідом запровадження інновацій у сфері правових послуг

27.02.2018 LIZ 427 лютого у Києві відбувся тренінг з правових інновацій та дизайн-мислення для фахівців Координаційного центру з надання правової допомоги. Захід відбувся за підтримки проекту «Доступна та якісна правова допомога в Україні», який реалізується Канадським бюро міжнародної освіти (CBIE) та фінансується Міністерством міжнародних справ Канади.

«В умовах динамічних змін законодавства, система БПД робить акцент на інноваційних технологіях та креативному мисленні. Маємо для цього сильну команду та підтримку міжнародних партнерів. Дякуємо друзям з проекту «Доступна та якісна правова допомога в Україні» за сталу підтримку наших ідей та кроків», – відмітив директор Координаційного центру Олексій Бонюк.

27.02.2018 LIZ 1

Мета тренінгу – допомоги команді системи БПД у пошуку інноваційних підходів до роботи системи та задоволення правових потреб її клієнтів.

Супроводжували та координували роботу представники з «Зони правових інновацій» (Legal Innovation Zone, далі – LIZ) Університету Раєрсона (Торонто, Онтаріо, Канада): засновник та виконавчий директор Кріс Бентлі, співзасновник та директор Херш Перліс та координатор LIZ Нафіз Ахмед.

27.02.2018 LIZ 2

«Клієнти правових послуг потребують кращого, більш комфортного доступу до права, а провайдери правових послуг – розумніших та менш фінансово затратних рішень. Люди, компанії, юридичні фірми, уряди – усі вони можуть прийти до «Зони правових інновацій» та працюючи і співпрацюючи спробувати віднайти ці рішення тут», – саме такою бачать свою місію у LIZ.

З вітальними промовами до учасників тренінгу звернулися директор Координаційного центру з надання правової допомоги Олексій Бонюк, менеджерка проекту «Доступна та якісна правова допомога в Україні» Оксана Кікоть та Кріс Бентлі.

27.02.2018 LIZ 3

Саме питанням інновацій у сфері права та чому вони важливі у системі БПД й була присвячена «левова» частина тренінгу. Говорили також про дизайн-мислення та як його використовувати для створення нових ефективних підходів до надання правових послуг клієнтам системи БПД.

27.02.2018 LIZ 4

Під час роботи в групах фахівці Координаційного центру визначали та обговорювали основні досягнення системи БПД, зацікавлених користувачів, для яких працює система та виклики, які постають перед фахівцями.

Також, упродовж 28 лютого – 1 березня 2018 року відбувся «Воркшоп з правових інновацій у сфері безоплатної правової допомоги», який провели засновники та керівники LIZ.

28.01 02.03 LIZ 1

Учасники заходу – фахівці та фахівчині системи БПД в Україні, їх партнери, адвокати, які співпрацюють з центрами з надання БВПД, клієнти системи БПД, фахівці у сфері сучасних технологій, представники громадських організацій, Міністерства юстиції України, вищих навчальних закладів, громадські радники.

28.01 02.03 LIZ 10

Під час заходу представники LIZ поділилися своїм багаторічним успішним досвідом зі створення та розвитку інновацій у сфері права та правосуддя, успішними проектами, які були реалізовані, підходами та інструментами, якими вони користуються для пошуку інноваційних ідей та їх втілення.

28.01 02.03 LIZ 5

Також вони розповіли про дизайн-мислення та яким чином відбувається розробка інноваційних рішень на практиці.

Учасники тренінгу протягом двох днів шукали інноваційні рішення у відповідь на виклики, які є в системі безоплатної правової допомоги.

Захід організовано проектом «Доступна та якісна правова допомога в Україні» у партнерстві з Координаційним центром з надання правової допомоги, за фінансової підтримки Уряду Канади.

28.01 02.03 LIZ 3

28.01 02.03 LIZ 6


Приєднуйтесь до сторінок Координаційного центру з надання правової допомоги у соціальних мережах:

Facebook Facebook           YouTube YouTube           Google Google+  тTwitter