назад
07.03.18

Кейс-менеджмент: соціальний супровід безробітних

15 березня керівники Регіонального та Херсонського місцевого центрів з надання БВПД Марина Єлисєєва та Денис Милокостий взяли участь у робочій зустрічі на тему «Соціальний супровід безробітних за підходом кейс-менеджменту», яка відбулася за ініціативи Херсонського міського центру зайнятості.

 

2 3

Учасниками зустрічі стали понад 20 представників соціальних партнерів, державних установ, громадських організацій Херсона.

4

Як зазначили організатори, у Херсонському міському центрі зайнятості нещодавно запроваджений новий підхід щодо зайнятості безробітних, який дозволяє вже на початкових етапах виявляти групи безробітних з високим ризиком довготривалого безробіття та надати послуги, що прискорюють їх працевлаштування. Це соціальний супровід при працевлаштуванні, що здійснюється за підходом кейс-менеджменту. Такий підхід є суто індивідуальним, зорієнтованим на клієнта. Він передбачає тісну взаємодію фахівця центру зайнятості з безробітною особою, під час якої надається допомога у розв’язанні особистих та соціальних проблем, що заважають працевлаштуванню.

5

В ході зустрічі партнери обговорили особливості втілення нового підходу, співпрацю зі службою зайнятості, домовились про укладання планів спільних дій.

Так, Марина Єлисєєва та Денис Милокостий погодили з керівництвом ХМЦЗ план спільних дій щодо проведення узгодженої діяльності з питань надання комплексу соціальних послуг вразливим на ринку праці категоріям населення при працевлаштуванні за підходом кейс-менеджменту.

6

7

Відповідно до плану спільних дій Херсонський місцевий центр з надання БВПД забезпечуватимуть проведення узгоджених заходів, спрямованих на підвищення рівня інформованості безробітних осіб, які відносяться до вразливих на ринку праці груп населення, про соціальні послуги, шляхом проведення нарад, круглих столів, робочих зустрічей тощо.

Також заклади системи БПД будуть проводити широку інформаційно-роз´яснювальну роботу про права та можливості працевлаштування, соціальні послуги.

8

По завершенні Денис Милокостий розказав про правопросвітницьку роботу, яку здійснюють працівники центрів в рамках проекту «Я МАЮ ПРАВО», у тому числі й серед вразливих на ринку праці груп населення, та презентував інформаційно-правові буклети.