назад
28.02.19

Керівна рада директорів: оптимізація структури

image128 лютого в Регіональному центрі з надання БВПД у Херсонській області під головуванням Марини Єлисєєвої відбулось засідання керівної ради директорів регіонального та місцевих центрів з надання БВПД.

Участь у засіданні взяли директорка Регіонального центру з надання БВПД у Херсонській області Марина Єлисєєва, керівники місцевих центрів – Марина Груша, Ірина Кеба, Руслан Поляков, Денис Милокостий та секретар – головний спеціаліст відділу організаційної роботи, юридичного забезпечення діяльності та персоналу Катерина Ананьєва.

На порядку денному стояли такі питання:

  1. Стан фінансування потреб системи безоплатної правової допомоги.
  2. Вдосконалення (оптимізація) територіальної та функціональної структури регіональних та місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги.
  3. Формування штатного розпису регіонального та місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги області на 2019 рік.

image2Марина Єлисєєва нагадала, що Координаційний центр з надання правової допомоги проаналізував розподіл функцій між центрами з надання БВПД та відповідними структурними підрозділами та координацію їх діяльності, а також відповідність структури обсягу людських ресурсів функціям, що вони виконують, та розподіл адміністративних та сервісних напрямків діяльності. 
Відповідно до наказів Міністерства юстиції України 22 місцеві центри з надання БВПД будуть реорганізовані у 10 місцевих центрів з надання БВПД у Дніпропетровській, Миколаївській, Полтавській, Запорізькій, Харківській, Львівській, Одеській областях та м. Києві.

Також на засіданні Керівної ради підтримано запропоновані Координаційним центром з надання правової допомоги зміни структури регіональних та місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

image3Враховуючи зміни функціональної структури регіональних та місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги, сформовані штатні розписи Регіонального центру та місцевих центрів на 2019 рік.