назад

Керівна рада директорів: підсумки роботи за I півріччя

121 червня в Регіональному центрі з надання БВПД у Херсонській області пройшла керівна рада директорів, на якій підвели підсумки роботи місцевих центрів за II квартал і I півріччя поточного року загалом.

Участь у засіданні взяли директор та керівники структурних підрозділів Регіонального центру, а також директори місцевих центрів. Засідання пройшло під головуванням директора Регіонального центру з надання БВПД у Херсонській області Марини Єлисєєвої.

2

Марина Єлисєєва проаналізувала роботу місцевих центрів за II квартал, окремо зупинившись на питаннях щодо створення і реалізації іміджевої стратегії, яка формує бажану суспільну думку та популяризує систему БПД.

Також Марина Ігорівна розглянула правопросвітницьку діяльність місцевих центрів, вкотре озвучила вимоги до ведення інформаційних сторінок на ФБ та пояснила, на що треба звернути увагу керівникам.

3Начальник відділу моніторингу діяльності місцевих центрів Світлана Ребриста ознайомила присутніх з результатами дистанційного моніторингу Каховського місцевого центу з надання БВПД та його відділів – Генічеського, Новотроїцького та Новокаховського бюро правової допомоги, який проводився спільно з працівниками Каховського МЦ.

Аналізуючи роботу місцевих центрів, Світлана Ребриста зазначила, що протягом минулого року та станом на 20.06.2018, відповідно до рекомендацій Регіонального центру щодо 4удосконалення карт та паспортів правових потреб територіальних громад, місцеві центри Херсонщини уклали меморандуми про співпрацю з органами місцевого самоврядування, причому показник цей доволі високий.

Зокрема, для забезпечення мобільної співпраці з населенням районів в частині вирішення правових потреб громад та надання правової допомоги мешканцям сіл Бериславським МЦ охоплено співпрацею 99% ОМС, Голопристанським МЦ – 82%, Каховським – 75%; Херсонським МЦ – 71%. І робота в даному напрямку триває.

Про результати дослідження «таємний клієнт», анкетування працівників системи БПД, яке проводив Регіональний центр у II кварталі, також йшла мова під час засідання керівної ради.

5

6На порядку денному стояли й кадрові питання. Марина Єлисєєва проаналізувала стан
кадрового забезпечення працівників місцевих центрів, звернула увагу на питанні підвищення кваліфікації працівників місцевих центрів та бюро, їх стажуванні та вислухала всі пропозиції з цього приводу.

Тему продовжив головний спеціаліст відділу організаційної роботи, юридичного забезпечення діяльності та персоналу Микита Дацюк, який закликав належним чином відноситись до оформлення документів, зокрема листів та скарг

Начальник відділу підтримки та розвитку інфраструктури Олександр Бондаренко

7

приділив увагу питанням, пов´язаним з роботою комплексної інформаційно-аналітичної системи (КІАС) та повідомив, що найближчим часом заклади системи БПД перейдуть на новий тестовий модуль КІАС.

8

Обговоривши поточні питання та вислухавши пропозиції сторін щодо покращення роботи, керівник Регіонального центру підвела підсумки роботи місцевих центрів у ІІ кварталі і за I півріччя поточного року загалом.