назад

Керівна рада директорів системи БПД Херсонської області

26 листопада в Регіональному центрі з надання БВПД у Херсонській області під головуванням Марини Єлисєєвої відбулось засідання керівної ради директорів з питань стратегічного планування діяльності центрів.

Участь у засіданні взяли директорка Регіонального центру з надання БВПД у Херсонській області Марина Єлисєєва, директор Херсонського місцевого центру Денис Милокостий, в.о. директора Бериславського місцевого центру Валентина Герасимчук, в.о. директора Голопристанського місцевого центру Ірина Кеба, в.о. директора Каховського місцевого центру Іван Гладишенко та секретар – головний спеціаліст відділу організаційної роботи, юридичного забезпечення та розвитку інфраструктури Катерина Ананьєва.

На порядку денному стояли такі питання: аналіз результативних показників діяльності центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги Херсонщини за 10 місяців поточного року та планування діяльності центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги на 2020 рік.

Марина Єлисєєва наголосила на тому, що потрібно і далі активно працювати над розвитком системи БПД та посиленням правової спроможності громад у регіоні, а при плануванні роботи на 2020 рік – керуватися ключовими пріоритетами розвитку системи БПД, а саме: ранній доступ та інклюзивність; онлайн-консультування мешканців ОТГ та осіб, які утримуються в місцях несвободи; популяризація WikiLegalAid; забезпечення якості надання безоплатної правової допомоги; спеціалізація центрів, зокрема створення спеціалізованого кабінету при центрі БПД; залучення активних громадян, у тому числі молоді, до волонтерства; дослідження правових потреб громадян; вдосконалення роботи центрів; забезпечення доступу до електронних сервісів тощо.