назад

Керівна рада директорів системи надання БВПД Житомирщини

KR115 січня у приміщенні Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Житомирській області відбулося засідання Керівної ради директорів системи надання БВПД Житомирщини.

Засідання пройшло під головуванням директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Житомирській області Олександра Гербеди. Окрім членів Керівної ради на засіданні були присутні: заступник директора Регіонального центру Наталія Радушинська, головний бухгалтер Регіонального центру Ольга Березовська, начальник відділу організаційної роботи, юридичного забезпечення діяльності та персоналу Регіонального центру Олена Вовнюк.
На порядку денному розглядались питання:
1. Звіт про виконання плану діяльності з надання безоплатної правової допомоги у Житомирській області регіональним та місцевими центрами за 2017 рік.
2. Розгляд та затвердження кошторисних призначень та штатної чисельності працівників Регіонального та місцевих центрів Житомирської області на 2018 рік, згідно витягів із розподілу показників на 2018 рік, наданих Координаційним центром з надання правової допомоги.
На початку заходу Олександр Гербеда наголосив про прийняття наказу МЮУ 1049 від 20.12.2017 «Про внесення змін до Постанови КМУ 465». Звернув увагу на те, що оплата послуг за годину роботи адвокатів становить 5% розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб. Удосконалено питання залучення перекладачів та сурдоперекладачів для надання БВПД.
Під час засідання Керівної ради присутні проаналізували виконання плану діяльності з надання безоплатної правової допомоги у Житомирській області за 2017 рік. Також обговорили питання діяльності регіональних та місцевих центрів на 2018 році.