назад

Керівна рада Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Одеській області продовжує роботу по забезпеченню відкриття 25 бюро правової допомоги на Одещині

Kerivna Rada 11.05.161травня 2016 року у приміщенні Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Одеській області відбулось чергове засідання Керівної ради за участю директора Регіонального центру Клішиної Світлани, заступника директора Садовської Юлії, директорів Першого – Тітомер Євгенії, Другого – Бондаренко Ірини, Третього – Лавренюк Алли – місцевих центрів з надання БВПД, а також Арцизького, Ізмаїльського, Котовського та Роздільнянського місцевих центрів – Старенкова Олександра, Якименко Зосі, Мерзлякова Сергія, Твердохліба Вадима.

До участі в засіданні Керівної ради було запрошений головний бухгалтер РЦ Бондаренко Вікторія та начальник відділу організаційної роботи, юридичного забезпечення діяльності та інформації Головач Ксенія.

На Порядку денному розглядались наступні питання:

  • Утворення бюро правової допомоги, їх матеріально-технічне забезпечення, наявність приміщень для бюро і стан готовності їх до відкриття;

  • Аналіз результатів проведення конкурсу з відбору кандидатів на посади керівників бюро правової допомоги.

Директори місцевих центрів доповіли присутнім про стан підготовки до відкриття бюро правової допомоги, зазначивши, що значний обсяг робіт щодо обстеження основних засобів та приміщень для організації роботи бюро правової допомоги був здійсненний локальною та робочими групами у встановлені строки. Були складені акти обстеження, на основі яких розроблені пропозиції про передачу майна на баланс відповідним місцевим центрам. Деякими центрами прийнято частину майна, яке має забезпечити роботу бюро, на відповідальне зберігання. За результатами наради було з’ясовано, що бюро у м. Теплодарі, Татарбунари та усмт Іванівці не забезпечені приміщеннями. Було вирішено негайно вжити заходів щодо пошуку приміщень та в строк до 20 травня надати до Регіонального центру оперативну інформацію за результатами пошуку.

Нагадаємо, протягом першого півріччя 2016 року згідно з планом заходів з реформування територіальних органів Міністерства юстиції України та розвитку системи безоплатної правової допомоги, затвердженого наказом Міністерства юстиції від 25 грудня 2015 року №2748/5, і Постанови Кабінету Міністрів України від 11 лютого 2016 року №99 «Про реформування територіальних органів Міністерства юстиції та розвитку системи безоплатної правової допомоги», відбувається реформа територіальних органів юстиції, яка є наступним логічним етапом децентралізації послуг Міністерства юстиції України та надання можливості отримання таких послуг у режимі он-лайн з одночасним розширенням доступу до безоплатної правової допомоги та підвищенням її якості. Згідно з планом передбачається створення бюро правової допомоги. Ресурсне забезпечення здійснюватиметься за рахунок майна і коштів районних та міських управлінь юстиції, які перебувають у стані ліквідації.

Kerivna rada 3 11.05

На території Одеської області планується створити 25 бюро правової допомоги. Бюро будуть утворені у м. Біляєвці, смт. Овідіополі, м. Теплодарі, м. Білгород-Дністровському, м. Чорноморську, м. Березівці, м. Южне, смт. Комінтернівському, м. Рені, м. Болграді, м. Кілії, м. Ананьїві, смт. Красних Окнах, смт. Саврані, м. Балті, смт. Любашівці, смт. Ширяєво, м. Кодимі, смт. Миколаївці, смт. Іванівці, смт. Великій Михайлівці, смт. Фрунзівці, смт. Татарбунарах, смт. Сараті, смт. Тарутине.

Директори центрів провели аналіз стосовно кількості заявок на участь у конкурсі на посади керівників бюро правової допомоги та прийняли рішення продовжити роботу по формуванню кадрового резерву та пошуку потенційних кандидатів.

За станом на 11 травня 2016 року в Одеському регіоні було подано 209 заявок на участь у конкурсі, а саме: м. Татарбунари — 8, смт Тарутине — 5, м. Ананьїв – 3, м. Балта – 12, м. Березівка — 9, м. Білгород-Дністровський — 19, м. Біляївка — 9, м. Болград — 8, м. Чорноморськ — 10, м. Кілія — 4, м. Кодима — 7, м. Рені — 7, м. Теплодар — 9, м. Южне — 18, смт Іванівка — 9, смт Миколаївка — 7, смт Велика Михайлівка — 7, смт Комінтернівське — 9, смт Красні Окни — 5, смт Любашівка — 6, смт Овідіополь — 12, смт Саврань — 6, смт Сарата — 6, смт Фрунзівка — 11, смт Ширяєве — 3. 

Підвівши підсумки засідання Керівної ради, С. Клішина подякувала директорам місцевих центрів за проведену роботу з організації бюро правової допомоги. Наголосила на плідній співпраці між центрами та готовності Регіонального центру всебічно сприяти та допомагати в роботі місцевих центрів.