назад

Керівник Східного МРЦ відвідав засуджених, що перебувають в установах виконання покарань Полтавської області

Директор Східного міжрегіонального центру з надання безоплатної правничої допомоги Анатолій Бородавка відвідав установи виконання покарань Полтавської області. Де розповів про систему БПД і способи отримання правничих послуг.

Під час зустрічей з засудженими в  «Божковській виправній колонії (№16)», «Полтавській виправній колонії (№ 64)» та «Надержинщинській виправній колонії (№65)» Анатолій Бородавка розповів про види правничих послуг, які надає система БПД, порядок надання безоплатної правничої допомоги та про можливість звернення по такі послуги засуджених.

Жінки та чоловіки, що відбувають покарання в цих установах змогли отримати ще й правові консультації від юриста. Анатолій Бородавка відповів на питання, що стосувалися алгоритмів вирішення правових проблем, які виникають під час відбування покарання, та питань, що стосуються вирішення життєвих ситуацій, не пов’язаних з кримінальним провадженням.

Разом з начальником відділу соціально-виховної роботи та забезпечення прав засуджених Північно-Східного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань Міністерства юстиції Юрієм  Мосійчуком ознайомились з умовами тримання засуджених та осіб, взятих під варту.

Така взаємодія Північно-Східного міжрегіонального управління та Східного міжрегіонального центру з надання безоплатної правничої допомоги має на меті проведення правороз’яснювальної роботи серед засуджених.

Довідково. Кожного місяця, через консультаційні пункти доступу до системи БПД, що працюють в установах відбування покарань, засуджені, що відбувають покарання в цих установах можуть, отримати індивідуальні правові консультації від юристів Системи БПД. Графік роботи пунктів вони можуть дізнатися в адміністрації колонії.