назад

Керівники бюро правової допомоги взяли участь у стажуванні

gol

Сьогодні, 23 листопада, відповідно до розробленого Плану стажування працівників бюро правової допомоги Рівненщини, у приміщенні Головного територіального управління юстиції у Рівненській області відбулося семінар-навчання працівників відділів місцевих центрів.

Участь у семінарі взяв директор Регіонального центру з надання БВПД. У вступному слові Василь Овдіюк наголосив на важливості підвищення кваліфікації працівників місцевих центрів з надання БВПД, зокрема, керівників бюро правової допомоги.

1

Василь Овдіюк роз’яснив присутнім про особливості звернень учасників антитерористичної операції, а також роздав методичні матеріали для юристів, які надають безоплатну правову допомогу, щодо захисту прав і законних інтересів військовослужбовців та учасників їхніх сімей.

Окрім керівників структурних підрозділів Головного територіального управління юстиції, участь у стажуванні взяли і приватний нотаріус Рівненського міського нотаріального округу Олександр Чубай, а також приватний нотаріус Острозького районного нотаріального округу, голова відділення Нотаріальної палати України в Рівненській області Інна Бернацька, які роз’яснили присутнім найпоширеніші питання, що виникають при посвідченні правочинів про відчуження майна та заставу майна.

2

Також в.о. начальника Управління реєстрації нормативно-правових актів, правової роботи та правової освіти ГТУЮ Марина Погребняк роз’яснила питання, які стосуються децентралізації у сфері державної реєстрації, а також соціального забезпечення громадян (оформлення матеріальної допомоги, субсидій, пенсій).

3