назад

Керівники центрів БВПД Рівненщини завітали до обласного центру комплексної реабілітації інвалідів

В обласному центрі комплексної реабілітації інвалідів відкрили після ремонту оновлений спальний корпус. Подію приурочили, до Міжнародного дня людей з інвалідністю, який відзначають на початку грудня. На урочистості завітали і представники системи БПД Рівненщини, аби не тільки познайомитись з умовами перебування в новому корпусі підопічних центру але й розповісти про права осіб з інвалідністю, гарантовані державою та шляхи їх захисту.

Працівники системи БПД Рівненщини традиційно долучились до урочистостей з нагоди відзначення Міжнародного дня людей з інвалідністю. Завітали директори центрів БВПД Василь Овдіюк та Алла Негрей до постояльців обласного центру комплексної реабілітації інвалідів, що знаходиться в селі Олександрія, Рівненського району. Тут перебувають близько 50 людей з інвалідністю, які протягом певного часу отримують у закладі соціально-адаптаційні та медичні послуги.

Сьогодні ж у закладі  після ремонту  урочисто відкрили оновлений спальний корпус. У будівлі  є пандуси, ліфти, коридори з поручнями і написані шрифтом Брайля оголошення. А при вході лунають спеціальні звукові сигнали для людей зі слабким зором.

Директори Регіонального та Рівненського місцевого центру з надання БВПД Василь Овдіюк та Алла Негрей мали можливість оглянути нові приміщення, поспілкуватись вони із мешканцями та керівництвом закладу, дізнатись про умови перебування, що створені  у закладі для  осіб з інвалідністю. Разом з тим, керівники центрів БВПД для присутніх на заході розповіли  про права осіб з інвалідністю, гарантовані державою та шляхи їх захисту. Зокрема, мова йшла про оформлення статусу особи з інвалідністю, встановлення пандусів для осіб з інвалідністю, складання індивідуальної програми реабілітації, отримання освіти особами з інвалідністю та реалізацію їх права на працю.

Міжнародний день людей із інвалідністю не є святом а покликаний привернути увагу до проблем цих людей, захисту їхніх прав, гідності і благополуччя. З нагоди відкриття нового корпусу, для гостей та постояльців закладу відбувся урочистий концерт.

Разом з тим, за активну участь у розвитку системи соціального захисту населення, забезпечення конституційних прав та свобод соціально незахищених верств населення Рівненщини, директор Регіонального центру з БВПД у Рівненській області відзначив подяками : директора департаменту соціального захисту населення РОДА Олексія Олександровича Шамака, першого заступника директора департаменту соціального захисту населення РОДА Анну Миколаївну Закусілову та директора Рівненського обласного центру комплексної реабілітації інвалідів Оксану Василівну Кравчук.