назад

Керівники в системі БПД обговорили заходи розвитку у 2016 році

05.02.2016 board meeting Kiev 105 лютого директор РЦ Гербеда О. Й. та директори місцевих центрів взяли участь у робочій нараді керівників у системі безоплатної правової допомоги – Координаційного центру з надання правової допомоги, регіональних та  місцевих центрів з надання БВПД. Зустріч мала на меті обговорення заходів в рамках плану розвитку системи БПД у 2016 році – утворення бюро правової допомоги, які розпочнуть обслуговувати громадян вже з 1 липня 2016 року.

Нагадаємо, протягом першого півріччя 2016 року згідно з планом, затвердженим Міністром юстиції України Павлом Петренком, відбувається реформа територіальних органів юстиції, яка є наступним логічним етапом децентралізації послуг Міністерства юстиції України та надання можливості отримання таких послуг у режимі он-лайн з одночасним розширенням доступу до безоплатної правової допомоги та підвищенням її якості.

Переглянути план заходів з реформування територіальних органів Міністерства юстиції України та розвитку системи надання безоплатної правової допомоги

 

Згідно з планом, Бюро правової допомоги будуть утворені в кожному районі і місті України як відокремлені підрозділи місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги, що діють в Україні з 1 липня 2015 року. Ресурсне забезпечення здійснюватиметься за рахунок майна і коштів районних та міських управлінь юстиції, які будуть ліквідовані найближчим часом.

У бюро правової допомоги громадяни зможуть скористатись електронними сервісами Міністерства юстиції України та отримати безоплатну первинну правову допомогу – правову інформацію та консультації.

05.02.2016 board meeting Kiev 2