назад

Керівництво Регіонального центру провело навчальну лекцію для працівників Нацполіції Житомирщини

2 вересня директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Житомирській області Олександр Гербеда та заступник директора Наталія Радушинська провели навчальну лекцію для працівників органів Національної поліції Житомирської області.
Керівництво центру акцентувало увагу на практичних аспектах реалізації права на захист у кримінальному процесі та забезпечення доступу до правової допомоги для затриманих осіб. Лекції відбулася в рамках виконання Меморандуму по співпрацю між Міністерством юстиції та Нацполіцією, підписаного 12 лютого 2016 року.

Для початку Олександр Гербеда ознайомив присутніх із системою надання безоплатної правової допомоги в Україні, її місією, баченням та цінностями; діяльністю Регіонального та місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги. Окремо наголосив на позитивному досвіді функціювання системи у кримінальному процесі, а також у цивільних та адміністративних справах.

«За три роки існування Регіональним центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Житомирській області видано більше 5 000 доручень; місцевими центрами з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Житомирській області було зареєстровано 2 736 звернень клієнтів та видано 1 305 доручень про призначення адвоката», – відмітив директор Регіонального центру.

02.09.2016 - naz policia

Також він звернув увагу на практичні аспекти реалізації права на правову допомогу підозрюваними, обвинуваченими, потерпілими і свідками, забезпечення захисту у кримінальному процесі; забезпечення раннього доступу до правової допомоги для затриманих.

Наталія Радушинська детальніше зупинилася на необхідності дотримання вимог ст.213 КПК України та Порядку інформування центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги про випадки затримання, адміністративного арешту або застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, у редакції постави Кабінету Міністрів України від 11 березня 2015 року № 110.

Також заступник директора висловила свої сподівання стосовно співпраці Регіонального центру з надання БВПД з Національною поліцією для реалізації спільної мети – забезпеченню гарантій прав Житомирян на захист на виконання Меморандуму про співпрацю між Національною поліцією України та Міністерством юстиції України у сфері надання безоплатної допомоги.