назад

Керівництво Регіонального центру з надання БВПД в Івано-Франківській області взяло участь у розширеній семінар-нараді з питань децентралізації

1У роботі пленарного засідання, яке відбулося 14 лютого 2017 року в залі засідань Івано-Франківської обласної державної адміністрації взяли участь директор Регіонального центру з надання БВПД в Івано-Франківській області Михайло Євчук, заступник директора Володимир Ковальчук та директор Івано-Франківського МЦ з надання БВПД Віталій Стусяк.

Нарада пройшла за участі керівників структурних підрозділів ОДА, територіальних органів міністерств, інших центральних органів виконавчої влади, представників райдержадміністрацій, органів місцевого самоврядування, регіонального відділення Асоціації міст України, Центру розвитку місцевого самоврядування, голів та секретарів об’єднаних територіальних громад, представників ЗМІ. Головував на нараді заступник голови облдержадміністрації Валерій Крецул.

На нараді розглядали питання організації діяльності новоутворених об’єднаних територіальних громад (ОТГ). Присутніх ознайомили із нововведеннями законодавства, які стосуються реформ децентралізації. Зокрема, щодо добровільного приєднання територіальних громад, правового статусу старости села, селища, змін до закону про службу в органах місцевого самоврядування, кадрових питань та основ трудового законодавства, специфіки роботи комунальних установ, освітніх закладів, центрів надання адміністративних послуг у новоутворених ОТГ.

З інформацією про діяльність системи безоплатної правової допомоги в Івано-Франківській області, пріоритети розвитку системи БПД виступив директор центру Михайло Євчук. Він акцентував увагу, зокрема, на посиленні правової спроможності та правових можливостях територіальних громад, пошуках нових форм правопросвітництва для громад та спільнот, проведенні комунікативних заходів у навчальних закладах, виховних центрах для дітей-сиріт, зустрічах із учасниками АТО, ВПО, іншими категоріями малозабезпечених громадян.

Після виступу серед учасників семінар-наради розповсюдили буклети та інші інформаційні матеріали про структуру, послуги безоплатної правової допомоги та інформацію з адресою Регіонального та місцевих центрів з надання БВПД.

 

Нагадуємо, що Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Івано-Франківській області працює за адресою:

вул. Грюнвальдська, 8, м. Івано-Франківськ.

Телефон: (034) 255-61-13,

Е-mail:office.frankivsk@legalaid.gov.ua.

 

Місцеві центри з надання БВПД працюють за адресами:

            Івано-Франківський місцевий центр з надання БВПД

вул. Франка 4, м. Івано-Франківськ.

Телефон: (0342) 55-90-66

Е-mail:frankivsk1.frankivsk@legalaid.gov.ua

            Калуський місцевий центр з надання БПВД

вул.С. Бандери, 18, м. Калуш.

Телефон: (03472) 6-66-93

Е-mail:kalush.frankivsk@legalaid.gov.ua

            Коломийський місцевий центр з надання БВПД

вул. Адама Міцкевича, 2, м. Коломия.

Телефон: (03433) 4-63-76

Е-mail:kolomyya.frankivsk@legalaid.gov.ua

Всеукраїнська гаряча лінія правової допомоги0-800-213-103 (цілодобово та безкоштовно зі стаціонарних та мобільних телефонів у межах України)


{gallery}pictures/2017.02.16_нарада{/gallery}