назад

Керівництво Регіонального центру з надання БВПД в області взяло участь в офіційній зустрічі учасників флешмобу “Радеберг – Тисмениця”

1На запрошення керівництва Тисменицької районної ради та районної держадміністрації, районного Центру допомоги учасникам АТО, голови ГО ”Україна-це Європа” Курта Зіммхена в.о.директора Регіонального центру з надання БВПД в області Володимир Ковальчук 20 квітня 2017р. узяв участь в офіційній зустрічі учасників міжнародного проекту: “3.Osterfahrt fur die Freiheit/Пасхальна поїздка за свободу і єдність України та миру у всій Європі”, що прибули в м. Тисменицю з різних міст Німеччини.

Основною метою зустрічі була передача гуманітарної допомоги (12 автомобілів з медикаментами та відповідним медичним обладнанням, перев’язочними матеріалами та засобами реабілітації, тощо) для потреб поранених учасників АТО та ВПО, що тимчасово проживають на території району і постраждалих від бойових дій на Сході України, багатодітних та малозабезпечених сімей. В урочистому заході взяли участь також заступник голови Івано-Франківської ОДА Ігор Пасічняк, міський голова Тисмениці Степан Сворак, голова наглядової ради ПДШМ ім. Пирогова Олег Шиба, голова обласної Асоціації учасників АТО Тарас Шпук, голова Мальтійської служби допомоги Роман Яручик, представники засобів масової інформації.

Виступаючі та гості говорили про партнерство, співробітництво і взаємодію, щиро дякували німецьким друзям за неодноразову допомогу, яку вони надають військовим, які отримали поранення в зоні АТО, звичайним мешканцям Луганської та Донецької областей, які вимушені покинути зону бойових дій та оселилися на Прикарпатті.

У ході розмови Володимир Ковальчук коротко поінформував учасників зустрічі про систему безоплатної правової допомоги як в Україні, так і на Івано-Франківщині, пріоритети надання БПД учасників бойових дій та ВПО, діяльність дистанційного консультативного пункту доступу до БПД у м. Тисмениці, який відкрито у лютому місяці цього року та спільну консультативну роботу з працівниками ЦНАПу для мешканців Тисменицького району. Зокрема, за нетривалий час роботи дистанційного пункту прийнято і опрацьовано 16 заяв від учасників АТО району, серед яких одному військовослужбовцю надано безоплатну вторинну правову допомогу через Івано-Франківський МЦ з надання БВПД для підготовки необхідних документів на отримання матеріальної допомоги.

Нагадуємо, що Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Івано-Франківській області працює за адресою:

вул. Грюнвальдська, 8, м. Івано-Франківськ.

Телефон: (034) 255-61-13,

Е-mail:office.frankivsk@legalaid.gov.ua.

         Івано-Франківський місцевий центр з надання БВПД працює за адресою

вул. Франка 4, м. Івано-Франківськ.

Телефон: (0342) 55-90-66

Е-mail:frankivsk1.frankivsk@legalaid.gov.ua

         Дистанційний консультативний пункт доступу до БПД у м. Тисмениці працює за адресою:

вул. Галицька, 17 , м. Тисмениця.

Всеукраїнська гаряча лінія правової допомоги 0-800-213-103 (цілодобово та безкоштовно зі стаціонарних та мобільних телефонів у межах України)


{gallery}pictures/2017.04.24_зустріч{/gallery}