назад

Кібербулінг – нова загроза для наших дітей. Шляхи подолання обговорювали за круглим столом

31.05.2017 cyberbullying 1Ми живемо в час небувалого злету інформаційних технологій. Більша частина підлітків проводять величезну кількість часу в різноманітних чатах і форумах, що, на їхню думку, розширює їх кругозір і світогляд. Але ж насправді це зовсім не так! Від цього вони стають тільки обмеженішими – у спілкуванні, і свободі в цілому. Це вже в деяких випадках переростає в залежність і тягне за собою низку проблем. Саме тому, 31 травня 2017 року відбулось засідання «круглого столу», щодо запобігання жорсткому поводженню з дітьми, деструктивного впливу на свідомість дитини в Інтернет-мережі, в якому прийняла участь заступник директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Житомирській області Наталія Радушинська.

Захід відбувся в приміщення конференц-залу адмінбудинків Житомирської обласної ради, за участі представників управлінь охорони здоров’я, освіти і науки, служби у справах дітей облдержадміністрації, управління превентивної діяльності Головного управління Національної поліції в Житомирській області, обласної психіатричної лікарні №1, директори та працівники центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді області, засоби масової інформації.

Наталія Радушинська підняла важливе питання про надання правової допомоги неповнолітнім, які зазнають негативного впливу на свідомість в Інтернет-мережі та їхнім батькам. Під час проведення круглого столу також обговорювали діяльність правоохоронних органів у Житомирсткій області, щодо небезпечних груп у соціальних мережах та припинення їх діяльності, взаємодію з соціальними партнерами у разі виявлення випадків деструктивного впливу на свідомість дітей, суїцид них намірів, проблеми неповнолітніх, які зазнають деструктивного впливу на свідомість в Інтернет-мережі, та проведення профілактичної роботи, спрямованої на запобігання потрапляння дітей під негативний вплив Інтернет-мережі, недопущення суїцидальних намірів.

31.05.2017 cyberbullying 2
31.05.2017 cyberbullying 3