назад
25.06.19

Клієнтки системи БПД зможуть більше дізнатися про свої права

Posibnyk dovidnyk (1)Бібліотека системи БПД поповнилася посібником «Здоров’я жінок в Україні: права, можливості та рекомендації» та довідником «Організації та заклади, які надають допомогу та консультації для жінок у сфері охорони здоров’я». Підготовка та друк видань здійснені за підтримки українсько-канадського проекту «Доступна та якісна правова допомога в Україні».

«Для системи безоплатної правової допомоги чутливим є питання дискримінації, у тому числі ґендерної. Ми ставимо собі за мету подолати ґендерні стереотипи та упередження, які існують в українському суспільстві, гарантувати рівні можливості для чоловіків і жінок у доступі до правової допомоги. Ми підтримуємо ініціативу наших партнерів розповісти жінкам більше щодо захисту їхніх прав у сфері охорони здоров’я», – зазначив директор Координаційного центру з надання правової допомоги Олексій Бонюк.

Як розповіла президентка Канадського бюро міжнародної освіти, директорка проекту «Доступна та якісна правова допомога в Україні» Лариса Бізо, ідея зробити такий посібник в Україні виникла у зв’язку із подібною практикою в Канаді.

«Ми маємо багато прикладів розробки посібників з різних юридичних питань у сфері охорони здоров’я, з якими зіштовхуються жінки та дівчата у Канаді. Підтримуючи систему безоплатної правової допомоги в Україні, ми бачимо, що близько декілька тисяч людей щороку звертаються центрів та бюро правової допомоги з питаннями у сфері медичного права, охорони здоров’я. А більшість клієнтів системи БПД складають саме жінки. Крім того, сьогодні в Україні впроваджується медична реформа. Тож це об’єктивно і закономірно породжує багато питань в українців та українок щодо зміни тих чи інших правил і процедур», – пояснила Лариса Бізо.

Posibnyk dovidnyk (2)

Посібник сприятиме кращій обізнаності жінок щодо їхніх прав та можливостей у сфері охорони здоров’я, підвищенні спроможності жінок відстоювати свої права щодо підтримки та збереження власного здоров’я.

Довідник «Організації та заклади, які надають допомогу та консультації жінкам у сфері охорони здоров’я» містить актуальну контактну інформацію про медичні заклади, громадські організації, благодійні фонди тощо, метою яких є захист прав та надання підтримки і допомоги в галузі охорони здоров’я. У фокусі довідника, зокрема, ті заклади та організації, котрі надають таку підтримку та допомогу жінкам.

Інформаційні матеріали розроблені експертками громадської організації «Медичний проектний центр».

Тираж видань уже направлений до центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги у регіони.


Приєднуйтесь до сторінок Координаційного центру з надання правової допомоги у соціальних мережах:

Facebook Facebook   YouTube YouTube