назад
01.01.17

Клієнту допомогли встановили газовий лічильник безкоштовно

sud 200Спеціалісти Борзнянського бюро правової допомоги Ніжинського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги допомогли клієнту відновити його порушені права як споживача природнього газу при плановій повірці, обслуговуванні та ремонті засобів вимірювальної техніки .

Так, у вересні 2016 року до Борзнянського бюро правової допомоги за юридичною консультацією звернувся житель міста Борзна. Чоловік розповів, що газовий лічильник у його будинку був знятий працівниками ТОВ “Чернігів збут” Прилуцького ВР Борзнянської дільниці на планову повірку. Згодом чоловіку повідомили, що лічильник визнано непридатним до подальшої експлуатації, тому клієнт за власний кошт має замінити його на новий. Вислухавши чоловіка, працівники бюро від імені клієнта склали звернення до Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) з проханням надати роз’яснення за ситуацією, що склалася.
У грудні 2016 року чоловік отримав вичерпну відповідь, де зазначалося про порушення зі сторони ПАТ «Чернігівгаз» вимог положення статті 17 Закону України «Про метрологію та метрологічну діяльність» від 05.06.2014 № 1314 та пункту 6 Порядку подання на повірку, обслуговування та ремонту засобів вимірювальної техніки, що є власністю фізичних осіб. Окрім того, враховуючи вищезазначене, НКРЕКП зобов’язала ПАТ «Чернігівгаз» у двотижневий термін привести ситуацію, що склалася, у відповідність до вимог законодавства України: відремонтувати лічильник газу за рахунок коштів ПАТ «Чернігівгаз» або безкоштовно встановити новий лічильник, оскільки споживач використовує природній газ комплексно.
Нагадуємо, за отриманням консультації та захистом своїх прав жителі Борзнянського району можуть звернутися до Борзнянського бюро правової допомоги за адресою: м.Борзна, вул. П. Куліша, 100 або зателефонувати (04653) 2-19-41 чи (04653) 2-13-10. Також, цілодобово та безкоштовно у межах України за єдиним телефонним номером системи безоплатної правової допомоги 0 800 213 103 можна отримати відповіді на правові питання .