назад
04.09.17

Клієнти системи БПД Буковини розповіли Міністрові юстиції про якість наданої їм правової допомоги

У п’ятницю, 1 вересня 2017 року, Буковину з робочим візитом відвідав Міністр юстиції України Павло Петренко, де здійснив консультування клієнтів системи БПД. Разом з очільником Мін’юсту до Чернівців завітали й в.о. директора Координаційного центру з надання правової допомоги Олексій Бонюк та начальниця Управління забезпечення доступу до правової допомоги Олена Сінчук.

Так, Павло Петренко консультував громадян через єдиний контакт-центр системи безоплатної правової допомоги в Україні, що розташований в Регіональному центрі з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Чернівецькій області та працює цілодобово. Зателефонувати до нього можна безкоштовно зі стаціонарних та мобільних телефонів в межах України за номером 0 800 213 103. За цим номером можна отримати інформацію з питань отримання безоплатної правової допомоги в Україні, а також (з понеділка по п’ятницю із 9:00 до 18:00 год) й консультацію з правових питань.

11

«Саме сюди звертаються тисячі українців, які телефонують до єдиного контакт-центру системи БПД, щоб отримати консультацію чи дізнатися, де розташовано найближчий з понад 550 центрів чи бюро безоплатної правової допомоги»,Павло Петренко.

Спілкування пройшло через Skype-зв’язок, а питання, які цікавили додзвонювачів стосувалися забезпечення пільг для дітей війни, порядку оформлення спадщини, переоформлення документів на автотранспорт, отримання аліментів на дитину, виплати заборгованості по заробітній платі, порядку реєстрації договору оренди землі, забезпечення пільг для дітей війни та ін.

1 ivf

Також у приміщені Регіонального центру Павло Петренко, Олексій Бонюк, директор Регіонального центру з надання БВПД у Чернівецькій області Аркадій Мунтяну та начальник Головного територіального управління юстиції в Чернівецькій області В’ячеслав Хохуляк провели прес-конференцію разом з громадянами, яким допомогла система безоплатної правової допомоги краю.

Під час заходу очільник Міністерства говорив про проблемні правові питання, за допомогою у вирішенні яких найбільше звертаються громадяни України, зокрема, йшлося й про виконання аліментних зобов’язань. Як відзначив Павло Петренко, значна кількість дітей в Україні більше як шість місяців не отримують аліменти. Для вирішення цієї проблеми Міністр пообіцяв посилити заходи відповідальності для боржників та звернутися з відповідної пропозицією до Парламенту.

2 ivf

Про свою історію, як малозабезпеченої матері неповнолітньої дитини, у відстоюванні права отримання аліментів розповіла Марія Кицак. Вона дуже схвально оцінила якісь наданих їй послуг у Чернівецькому місцевому центрі з надання БВПД та адвокатки Олени Меленюк:

«Тут до мене віднеслися по-людяному, з розумом та відповідальністю. Мені допомогли, і я дуже хочу, щоб й іншим жінкам, які потрапили у схожі життєві обставини тут допомогли так, як і мені. Які б правові питання не виникали в мене й в подальшому – я завжди звертаюся до центру, і тут мені допомагають».

Клієнтка Чернівецького місцевого центру з надання БВПД Світлана Філінська розповіла про те, як їй роками неправильно нараховували соціальні виплати як людині, що має проблеми зі здоров’ям, завдані в результаті захворювання отриманого під час ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС.

«Ми виграли справу, і я отримала компенсацію у розмірі 7 700 грн. Дуже хочу відзначити роботу адвокатки Людмили Приймак, яка дуже і дуже уважно та відповідально займалася моєю справою», – розповіла жінка.

Нагадаємо, напередодні Міністр юстиції відвідав Івано-Франківськ, де поспілкувався з фахівцями системи БПД області та її клієнтами.


Приєднуйтесь до сторінок Координаційного центру з надання правової допомоги у соціальних мережах:

Facebook Facebook             YouTube YouTube              Google Google+       тTwitter