назад
11.10.18

Кобеляцька бібліотека стала центром правопросвітництва для школярів

09.10.2018 kobeljakybibl3

9 жовтня 2018 року головний спеціаліст Кобеляцького бюро правової допомоги допомоги Ірина Тихоненко спільно з начальником Кобеляцького районного відділу державної реєстрації актів цивільного стану Іриною Бутко провели виставку юридичної літератури та інших правопросвітницьких видань у Кобеляцькій районній бібліотеці. На зустріч “Юрист у сучасних реаліях” завітали дев`ятикласники Кобеляцького НВК №1 присутнім розповіли про особливості роботи юристів та сфери, в яких вони працюють.

 

   «Юри́ст (правник) — фізична особа, яка має професійні правові знання у галузі юридичних наук, законодавства й практики його застосування.  Професія юриста по праву вважається однією з найдревніших і найшановніших. Адвокати і юрисконсульти, прокурори і нотаріуси, судді і слідчі забезпечують виконання законів і підзаконних актів, а також гарантують невідворотність покарання в разі їх недотримання», – повідомила фахівчиня бюро правової допомоги.09.10.2018 kobeljakybibl1

     Учні ж, в свою чергу, мали змогу почути відповіді на запитання, що їх цікавили. А також подякували за знання, які вони отримали від такого спілкування. Після закінчення заходу працівники бібліотеки представили учням тематичну книжкову виставку “Портрет професії: юрист”.09.10.2018 kobeljakybibl

        Захід відбувся у рамках реалізації правопросвітницького проекту «Я МАЮ ПРАВО!» та мав на меті розповісти про особливості професії юриста, підвищити її авторитет у суспільстві, розповісти учнівській молоді про правові можливості системи безоплатної правової допомоги та як ними скористатися на практиці.

Кобеляцьке бюро правової допомоги розміщене за адресою: с-ще Кобеляки, вул. Батиря, 6, тел. (05342) 3-14-40.

Цілодобово функціонує єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги – 0 800 213 103, який обслуговується Всеукраїнським контактним центром системи безоплатної правової допомоги. Дзвінки зі стаціонарних та мобільних телефонів в межах України безкоштовні.