назад

20170414 094605

Коли допомагаєш один – це добре, але краще, коли разом з однодумцями. Саме цього принципу дотримується команда Регіонального центру, тому чи не щодня поповнює свій список партнерів державними установами, громадськими організаціями та благодійними фондами.

       З представниками Благодійної організації «Мережа 100 % життя. Запоріжжя», Галиною Азаровою (Запорізька обласна організація Всеукраїнська благодійна організація «Всеукраїнська мережа ЛЖВ») та Денисом Коршуновим (Всеукраїнська громадська організація «Асоціація учасників ЗПТ України»), центр розпочав співпрацювати ще в минулому році: провели спільні правопросвітниціки заходи для вразливих груп населення, організували та провели «круглий» стіл з представниками органів охорони здоров’я та Національної поліції.

       Відтепер усі ми стали членами Регіональної команди протидії порушенням прав вразливих груп населення (наркозалежні, у тому числі учасники програми ЗПТ, та секс-робітники). Залучившись підтримкою один одного члени команди співпрацюють у напрямку попередження та ефективного розслідування фактів порушень прав зазначених верств правоохоронними органами (незаконні затримання, порушення права на захист та медичну допомогу, у тому числі порушення безперервності ЗПТ, порушення процесуальних прав та гарантій при затриманні тощо).

       Аби мати можливість бути корисними один одному поза межами команди 14 квітня поточного року між Регіональним центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Донецькій та Запорізькій областях та Благодійною організацією «Мережа 100 % життя. Запоріжжя» було укладено Меморандум про співпрацю.

       Під час робочої зустрічі Павло Наливайко та Галина Азарова, окрім підписання Меморандуму, обговорили напрямки подальшої співпраці в рамках роботи Регіональної команди: а це й виготовлення спільних інформаційних роздаткових матеріалів для представників патрульної поліції та вразливих верств населення; правопросвітницькі заходи для клієнтів мережі та навчальні семінари для патрульних. Усі ці ідеї спрямовані на захист прав людині, ким би вона не була, учасником ЗПТ чи особою при виконанні.

       Плани у обох сторін грандіозні, і впевненість, що усе буде реалізовано, не менша. Адже, коли ти робиш добро один – це добре, а коли разом з командою – ще краще.

Відтепер за роз’ясненнями та консультаціями з правових питань можна звертатися до Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Донецькій та Запорізькій областях:

     у Запорізькій області:

– адреса: пр. Соборний, 77, 8-й поверх, м. Запоріжжя

– телефон: (061) 224-44-50

     у Донецькій області

– адреса: вул. Зелiнського, 27а, м. Маріуполь

– телефон: (099) 768-25-67, (068) 781-16-89

Єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги: 0-800-213-103