назад
06.11.18

Коментар юриста

129 жовтня на телеканалі «Скіфія».Херсон вийшов сюжет за участі начальника відділу Регіонального центру з надання БВПД у Херсонській області Олени Іпатенко, яка відповіла на запитання ведучої програми Оксани Хлєбус щодо права військових на безкоштовну реабілітацію.

У сюжеті мова йшла про Олександра Горбачевського, уродженця села Ульянівка Скадовського району, який 10 вересня отримав поранення у голову під час бойових дій у зоні ООС.

Зараз боєць 36 бригади морської піхоти проходить лікування в Дніпрі в лікарні імені Мечникова. Два тижні тому він вийшов з коми. Попереду реабілітація, на яку потрібні гроші.

Чи має Олександр Горбачевський право на безкоштовну реабілітацію відповіла Олена Іпатенко.

2

Вона повідомила, що в Рівненській області є центр лікування і реабілітації учасників АТО, який спеціалізується на нейрохірургічних та черепно-мозкових травмах і де Олександр Горбачевський абсолютно безкоштовно може пройти реабілітацію.

«Для того щоб туди потрапити, – продовжила юрист, – треба звернутися до Міністерства охорони здоров´я, а саме до в.о. міністра Уляни Супрун із заявою… Потрібно також посвідчення учасника бойових дій та направлення лікаря з відповідними аналізами, щоб точно розуміти картину захворювання».

Більш детально – дивіться в сюжеті:

{youtube}teLeUR-IuQ8{/youtube}