назад
06.04.17

Комунікативні заходи Лубенського місцевого центру безоплатної правової допомоги

merrjabokon

Фахівцями системи БВПД області постійно проводиться робота у напрямі налагодження партнерських зв’язків. З цією метою проводяться робочі зустрічі, підписуються меморандуми та угоди про співпрацю задля налагодження партнерських зв’язків, інформування про систему, проведення правопросвітницьких заходів.

03 квітня 2017 року директор Лубенського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Артем Россоха зустрівся з  головою Пирятинської районної державної адміністрації Полтавської області  Олегом Кучою та міським головою Олексієм  Рябоконем.

Метою зустрічей було узгодження проекту програми правової освіти населення міста Пирятин та району. В ході зустрічі обговорили питання щодо можливості виділення коштів з бюджету для фінансування проекту.  Під час обговорення  сторони досягнули домовленості розробити Програму правової освіти населення та подати до міської та районної ради для внесення на розгляд сесії.golovardakutsca

В цей день в приміщенні Лохвицької районної бібліотеки ім. Г.С. Сковороди відбувся круглий стіл з працівниками бібліотеки з питання нових правил технічного обслуговування внутрішньобудинкових систем газопостачання, згідно з якими  кожна людина, в оселі якої є газ, має додатково до плати за використане блакитне паливо сплатити гроші за користування газовою плитою. В ході обговорення дійшли висновку, що необхідно проводити більш роз’яснювальну роботу серед населення.

Головний спеціаліст Чорнухинського бюро правової допомоги Юлія Галенко зустрілася із начальником Чорнухинської філії ПАТ «Полтаваобленерго» Олександром Левченком. Працівник бюро розповіла про завдання та функції бюро правової допомоги та роз’яснила порядок отримання безоплатної вторинної правової допомоги.  Надала інформаційні буклети.

Напередодні, 31 березня 2017 року, у Пирятині відбулося засідання міжвідомчої координаційної методичної ради правової освіти при Пирятинській райдержадміністрації, в якому взяли участь працівники Пирятинського бюро правової допомоги Володимир Орел та Ольга Сокол. Zasidyanya MKMR Piryatyn. 31.03.2017. V. Orel На засіданні ради було розглянуті питання щодо проведення правопросвітницьких заходів в органах державної влади, установах, організаціях тощо; реалізації прав молоді на працю, проблеми, які виникають під час працевлаштування молоді, шляхи їх вирішення  та про підсумки проведення Місячника та Тижнів правових знань в районі. З першого питання з доповіддю перед присутніми виступив начальник Пирятинського бюро Володимир Орел, який  зазначив, що правопросвітницька робота бюро здійснюється системно починається у дошкільних навчальних закладах, де дітям надаються початкові знання про норми поведінки, звички щодо їх виконання, виховується повага до батьків, вчителів, людей похилого віку та інших осіб, формуються алгоритми морально-правової поведінки, нетерпимість до порушників норм права, почуття відповідальності за свою поведінку. Юним громадянам нашої держави на прикладі героїв казок розповідають про права дітей, в ігровій формі ознайомлюють з правами. 

Надання дітям необхідного рівня правових знань продовжується у загальноосвітніх, професійно-технічних, вищих навчальних закладах. Учнівській молоді розповідають про основні права, обов’язки, особливості, адміністративної кримінальної відповідальності неповнолітніх, попередження насильства у сім”ї тощо. Заходи проходять у формі лекцій, семінарів, брейн-рингів, вікторин тощо.  Крім того, відповідна просвітницька робота проводяться і для батьків, педагогічних працівників навчальних закладів.

 Правопросвітницька діяльність проводиться також і для державних службовців органів виконавчої влади та місцевого самоврядування під час семінарів, нарад, робочих зустрічей. Налагоджена системна роботу у напрямку проведення правопросвітницьких заходів та надання консультацій на базі центрів зайнятості області. Під час семінарів з безробітними фахівці бюро надають не лише розширену інформацію про діяльність бюро, а й роз’яснюють питання трудового законодавства, актуальних правових питань, які ставлять вимоги сьогодення.

Ефективною формою співпраці з представниками органів виконавчої влади є діяльність «Університетів ІІІ віку», які діють при Територіальних центрах соціального обслуговування населення. Університет третього віку». Особи похилого віку отримують необхідні для повноцінного існування в сучасному світі знання,  в тому числі і правові.

У Хоролі в Управлінні Пенсійного фонду відбулося консультування громадян. За час прийому керівник бюро Юлія Барило надала консультацію стосовно умов надання пенсії по інвалідності, та пояснила, що пенсії  по  інвалідності  призначаються  в   разі    настання    інвалідності, що спричинила повну або  часткову  втрату  здоров’я, внаслідок: трудового каліцтва або професійного захворювання;  загального  захворювання  (в  тому  числі  каліцтва,   не пов’язаного з роботою, інвалідності з дитинства).

     Пенсії по інвалідності призначаються незалежно від того, коли настала інвалідність: у період роботи, до влаштування на роботу чи після припинення роботи.

   Також в цей день у Гребінківській центральній районній бібліотеці відкрито консультаційний пункт Skype-зв’язку. Відтепер громадяни мають можливість одержати юридичну консультацію в он-лайн режимі.    Biblioteka skype dostup Grebinka. 310317 1

Нагадуємо, що скористатися послугами фахівців системи БВПД громадяни можуть звернувшись безпосередньо до місцевого центру та бюро правової допомоги.  

Лубенський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги знаходиться за адресою: м. Лубни, вул. Монастирська 17  (у дворі суду), тел. (05361) 61-120. Лубенський місцевий центр поширює свою діяльність на м. Лубни та Лубенський район.

Гребінківське бюро правової допомоги знаходиться за адресою: м. Гребінка, пров. Спортивна, 11,  тел. (05359) 2-11-94.

Лохвицьке бюро правової допомоги знаходиться за адресою: м. Лохвиця, вул. Перемоги, 6,  тел. (05356) 3-14-05.

Пирятинське бюро правової допомоги знаходиться за адресою: м. Пирятин, вул. Соборна, 41,  тел. (05358) 3-22-54.

Хорольське бюро правової допомоги знаходиться за адресою: м. Хорол, вул. Незалежності, 78 А, тел. (05362) 3-32-20.