назад
13.02.17

Комунікуємо з молодими юристами з питань правопросвітництва та проходження стажувань

IMG 0607

У рамках співпраці із вищими навчальними закладами області 10 лютого 2017 року на базі Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Полтавській області відбувся круглий стіл на тему: «Актуальні питання розвитку системи надання безоплатної правової допомоги», в якому взяли участь викладачі та студенти Полтавського юридичного інституту Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого, студенти Полтавського університету економіки і торгівлі, керівники Регіонального центру, Першого та Другого полтавських місцевих центрів з надання БВПД, поліцейський омбудсмен, представники БО «Світло надії».

Учасники обговорили напрями співпраці між навчальними закладами, Регіональним та місцевими центрами системи БВПД області щодо проведення стажування молодих правників.

 «Комунікативні заходи є одним із пріоритетів у роботі Регіонального центру й дозволяють обговорювати питання реалізації правової допомоги на Полтавщині, знаходити нові шляхи до покращення роботи, запровадження новацій у діяльності. Зустрічі із молодими правниками, активною, ініціативною молоддю, яка зацікавлена у саморозвитку як висококваліфіковані фахівці своєї справи, сприяють генерації нових ідей для системи правової допомоги. Для студентів також є дуже важливим проходження стажувань на базі Регіонального та місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги, адже вони можуть ознайомитися із структурою правової допомоги зсередини, зрозуміти механізм надання правової допомоги та перейняти певний позитивний досвід для свого подальшого навчання та становлення як юристів», – зазначив директор Регіонального центру з надання БВПД в Полтавській області, кандидат наук з державного управління Олександр Черчатий, відкриваючи засідання круглого столу.IMG 0606

Про систему безоплатної правової допомоги Полтавщини, основні завдання, механізм  її реалізації, здобутки Регіонального, місцевих центрів з надання БВПД області, нові підходи до діяльності, розповів перший заступник директора Регіонального центру, доктор наук з державного управління, професор Микола Лахижа.IMG 20170210 111307

Олександр Лемешко кандидат юридичних наук, доцент, заступник директора Полтавського юридичного інституту Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого виступив з доповіддю щодо законодавчого регулювання питання надання безоплатної правової допомоги в Україні. Також, особливу увагу Олександр Лемешко звернув на продовження подальшої ефективної співпраці в організації  проходження стажування студентів на базі Регіонального центру з надання БВПД у Полтавській області, місцевих центрів та бюро, залучення молодих юристів до правопросвітницької роботи.

         Ігор Гончаров та  Ігор Колодочка, студенти Полтавського юридичного інституту Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого та Ярина Українка, студентка Полтавського університету економіки і торгівлі, які зараз проходять стажування у системі БВПД області, поділилися своїми враженнями щодо діяльності системи правової допомоги області, наголосили на важливості даної структури для забезпечення та реалізації прав людини та громадяни.

Постійним партнером під час проведення комунікативних заходів Регіонального центру у Полтавській області є поліцейський омбудсмен Наталія Мельничук. Під час заходу вона поінформувала присутніх про повноваження поліцейського омбудсмена, діяльність, спрямовану на забезпечення захисту прав людини та громадянина структурними підрозділами Головного управління Національної поліції у Полтавській області та акцентувала увагу на відсутності суттєвих порушень з боку правоохоронців.IMG 20170210 111316

Керівник юридичного напряму благодійної організації «Світло надії» Оксана Мизик, ознайомила учасників круглого столу із діяльністю БО, що стосується надання безоплатної правової допомоги, зокрема особам із числа ВПО. Така правова допомога здійснюється за активної участі фахівців місцевих центрів та бюро правової допомоги.

Ігор Рибас, директор Першого полтавського місцевого центру з надання БВПД, розповів про особливості роботи місцевого центру, зокрема, проведення правопросвітницьких заходів, роботі виїзних, дистанційних пунктів, які дозволяють отримати громадянам правову допомогу на місцях. Така робота є дуже важливою, адже для отримання правових консультацій мешканцям віддалених сіл не потрібно їхати до районних центрів, правова допомога надається під час виїздів до сільських рад, у режимі скайп-звязку. Особам, які не можуть через стан здоров’я особисто відвідати місцевий центр, така допомога надається за місцем проживання(адресна допомога).10022017

Нагадуємо, що Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Полтавській області працює за адресою: м. Полтава, вул. Європейська (Фрунзе), 37/40.

Контактний телефон: (0532) 56-26-66.

Для цілодобового доступу громадян до безоплатної вторинної правової допомоги діє єдиний телефонний номер 0-800-213-103.