назад

Консолідація зусиль по забезпеченню доступу до правової допомоги

7

24 квітня 2017 року на Рівненщині розпочалась місія керівників новоствореного управління «Львівська міжрегіональна ресурсно-комунікаційна платформа» (далі – МРКП) на чолі з начальником управління Барбарою Калюжною. В роботі місії також приймають участь начальник організаційного відділу Іван Пахота та начальник методичного відділу Володимир Гошовський. Дана місія матиме на меті ідентифікацію успішних практик у роботі центрів з надання БВПД з різними зацікавленими сторонами; виявлення потреб у навчанні та проведенні у зв’язку із цим відповідних заходів з різними професійними спільнотами в системі БПД.


Керівники платформи відвідали Рівненський місцевий центр, Гощанське, Здолбунівське та Рівненське бюро правової допомоги, де ознайомились із роботою відповідних структур та обговорили з працівниками системи БПД ряд робочих моментів. Особливу увагу представники МРКП приділили питанням оптимізації системи, практикам з окремих напрямків діяльності, шляхам подолання труднощів, що виникають під час роботи системи, підвищенню кваліфікації працівників системи БПД. Досвід місцевих центрів є гарною основою для майбутньої роботи платформи.

3

Важливо, що МРКП також можна використовувати як майданчик для підвищення правової обізнаності територіальних громад, для дискусій і обміном знаннями, для збору і поширення кращих практик у сфері права і правосуддя, проведення правопросвітницьких та комунікаційних заходів для громадськості тощо.

8

Платформа працюватиме на сім регіонів – Львівську, Рівненську, Волинську, Івано-Франківську, Тернопільську, Закарпатську та Чернівецьку області. Вона стане своєрідним «інформаційним хабом» («вузлом»), майданчиком для спілкування та мережування між людьми об’єднаними спільними ідеями у сфері права та правосуддя. Перш за все для працівників системи БПД та її партнерів, адвокатів та правозахисників.

2

Нагадаємо, утворення МРКП включено до проекту середньострокового плану пріоритетних дій Уряду на 2017 – 2020 роки. Зокрема, у 2017 році пропонується закріпити відповідний пріоритет: забезпечення проведення постійного моніторингу правових потреб громадян, функціонування та регулярне оновлення загальнодоступної бази електронних консультацій з правових питань та запуск роботи п’яти міжрегіональних ресурсно-комунікаційних платформ у Києві, Харкові, Дніпрі, Одесі, та Львові, які повинні стати основою інфраструктури системи управління правовими знаннями.Цей пріоритет також увійшов до Стратегічного плану діяльності Міністерства юстиції на 2017 бюджетний рік та два бюджетні періоди, що настають за плановим.

6