назад
14.12.18

Консолідація зусиль у протидії торгівлі людьми

Золотоніський МЦ зустріч з ГО112 грудня 2018 року фахівцями Золотоніського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги спільно з представниками органів місцевого самоврядування проведено інформаційну зустріч щодо активізації співпраці усіх представників суб’єктів взаємодії з протидії торгівлі людьми, ініціатором якої виступила Благодійна організація «Від серця до серця».

Під час зустрічі обговорено важливість напрацювання алгоритму взаємодії усіх територіальних органів, щоб попереджувати ситуації, пов’язані з торгівлею людьми, у тому числі дітьми, та відпрацювання механізму надання допомоги людям, які опинились у рабстві.

Проаналізовано рівень якості поінформованості населення про причини та наслідки торгівлі людьми, привернення уваги громадськості до цієї проблеми, формування правосвідомості, культури суспільних відносин, аби вчасно надати допомогу людям, що опинилися у біді.

Учасникам зустрічі роз’яснено основні маркери, за якими можна розпізнати торгівлю людьми. Серед них:

– примушування працювати силою;

– не виплата заробітної плати;

– відбирання паспорту чи інших документів;

– насильне утримування, контролювання;

– погрози, шантаж;

– змушування до жебрацтва;

– проституція, порнобізнес;

– насильство та експлуатація.

На завершення заходу присутнім повідомлено телефон гарячої лінії – 527, на яку може  звернутися кожна людина, яка постраждала від порушеної проблеми.