назад

Конструктивний діалог: Регіональний центр з надання БВПД спільно з Управлінням Держпраці у Житомирській області провели круглий стіл

DSCN12205 грудня Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги спільно з Управлінням держпраці у Житомирській області провели круглий стіл. На заході були присутні: директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Олександр Гербеда, заступник директора Наталія Радушинська, начальник відділу моніторингу діяльності місцевих центрів Олена Герасименко, в. о. директора Житомирського місцевого центру з надання БВПД Олександр Коваль, завідувач сектору юридичного забезпечення Управління Держпраці у Житомирській області Ганна Свінціцька та головний спеціаліст-юрисконсульт сектору юридичного забезпечення Олександр Горбовський.

Під час заходу учасники обговорили питання взаємодії по забезпеченню надання громадянам первинної та вторинної безоплатної правової допомоги, проблемні питання, що стосуються прав найманих працівників на належні, безпечні, здорові умови праці та інші.

DSCN1202
Директор Регіонального центру з надання БВПД у Житомирській області Олександр Гербеда розповів, що система безоплатної вторинної правової допомоги активно розвивається. Він наголосив на тому, що з 2015 року на території Житомирської області працюють 4 місцевих центри, а з 2016 працюють 19 бюро правової допомоги, які здійснюють активну правопросвітницьку діяльність, надають кожній особі безоплатну первинну правову допомогу та доступ до електронних сервісів Міністерства юстиції України.

DSCN1227
Про правові підстави та порядок надання безоплатної первинної та вторинної правової допомоги повідомила заступник директор Регіонального центру з надання БВПД у Житомирській області Наталія Радушинська.
За словами завідувача сектору юридичного забезпечення Управління Держпраці у Житомирській області Ганни Свінціцької надання безоплатної правової допомоги є нагальною потребою для людей, які перебувають на межі бідності та не можуть дозволити собі оплачувати послуги адвокатів. На гарячу лінію Управління Держпраці у Житомирській області постійно звертаються малозабезпечені громадяни, учасники АТО, інваліди, які мають потребу в отриманні якісної правової допомоги, але не мають коштів на оплату послуг адвокатів. Дуже багато людей потребують кваліфікованої правової допомоги для звернення до суду по фактам прихованих роботодавцями нещасних випадків на виробництві.
Про необхідність об’єднати зусилля задля підвищення правової свідомості та обізнаності громадян про свої права зазначила начальник відділу моніторингу діяльності місцевих центрів Регіонального центру з надання БВПД у Житомирській області Олена Герасименко. Вона переконана, що необхідно проводити спільні заходи: наради, семінари та навчаня.

DSCN1244
Про проблеми законодавчого регулювання процесу здійснення заходів державного нагляду (контролю) за дотриманням суб’єктами господарювання вимог законодавства про працю та нормативного-правових актів з охорони праці доповів головний спеціаліст-юрисконсульт сектору юридичного забезпечення Управління Держпраці у Житомирській області Олександр Горбовський.
Результатом зустрічі стала домовленість продовжити плідну співпрацю.

{module РЦ}