назад
19.04.16

Консультації для жителів віддалених сіл

160419 01Сумський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги продовжує роботу з населенням віддалених сіл, маршрути працівників  пролягають все далі від обласного центру.

Начальник відділу попередньої роботи з клієнтами Олександр Пономаренко 15 квітня побував у  Шкуратівській сільській раді Білопільського району. 

Під час робочої зустрічі  обговорювалися питання подальшої співпраці та постійного інформування жителів села Шкуратівка з правових питань.

Олександр Пономаренко розповів голові Шкуратівської сільської ради Наталії Москаленко про діяльність Сумського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги, категорії громадян, яким надається безоплатна вторинна правова допомога та історії декількох клієнтів, які звернулися за правовою допомогою.

У свою чергу Наталія Москаленко відзначила важливість  забезпечення безоплатною правовою допомогою жителів віддалених сіл району, які не мають змоги приїхати до обласного центру.  Вона запросила представників Сумського місцевого центру приїздити до села Шкуратівка якомога частіше, бо людей з питаннями та проблемами правового характеру дуже багато.

Результатом робочого виїзду став прийом чотирьох громадян з питань розірвання шлюбу, скорочення чисельності працівників тощо.

Візит відбувся в рамках проекту «Інтеграція первинної і вторинної безоплатної правової допомоги як гарантія доступу до якісних юридичних послуг для жителів Сумського, Білопільського та Краснопільського районів Сумської області», що здійснюється громадською організацією «Громадянське бюро «Правозахист» в партнерстві з Сумським місцевим центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги в рамках проекту “Доступна та якісна правова допомога в Україні”, який впроваджується Канадським бюро міжнародної освіти за підтримки Уряду Канади та Програмної ініціативи “Права людини та правосуддя” Міжнародного фонду «Відродження».

Метою проекту  є створення ефективності системи надання безоплатної правової допомоги для сільських громад Сумського, Білопільського та Краснопільського районів, а також жителів районних центрів Білопілля і Краснопілля та міста Суми шляхом інтеграції первинної та вторинної правової допомоги.