назад

Консультації та правопросвітництво

POY6Формування правосвідомого та правообізнаного громадянського суспільства неможливо без масштабної правопросвітницької роботи та консультування. У рамках реалізації правопросвітницького проекту «Я маю право» фахівці Регіонального та місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги лише посилили роботу у цьому напрямку. Про головні заходи, які відбулись останнім часом, читайте в нашому огляді.

28 березня та 04 квітня головний спеціаліст відділу організаційної роботи, юридичного забезпечення діяльності та персоналу Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Житомирської області Наталія Ярошенко провела консультації для вчителів Житомирської ЗОШ № 6 та правопросвітницьку лекцію для школярів.

POY4
28 березня Наталія Ярошенко, спільно з фахівцями Головного територіального управління в Житомирській області, взяла участь у роботі юридичного майданчика «Мої права», який цього разу працював на базі Житомирської школи № 6. Наталія Ярошенко розповіла про систему безоплатної правової допомоги, як вона працює, які послуги надає та де їх можна отримати. Крім того вона надала консультації з наступних питань: порядок надання соціальних відпусток, порядок призначення аліментів, порядок прийняття спадщини та інші.

POY7
04 квітня Наталія Ярошенко спільно фахівцями Головного територіального управління в Житомирській області прочитали правопросвітницьку лекцію для учнів восьмого класу Житомирської ЗОШ № 6. Наталія Ярошенко ознайомила учнів із цивільною, адміністративною та кримінальною відповідальністю неповнолітніх. Під час лекції вона навела конкретні приклади, тому школярі з цікавістю слухали її розповідь.

POY8
02 квітня головний спеціаліст відділу організаційної роботи, юридичного забезпечення діяльності та персоналу Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Житомирської області Наталія Ярошенко взяла участь у лекторії при Головному територіальному управлінні юстиції у Житомирській області. Цього разу на правопросвітницьку лекцію завітали учні ЗОШ №22. Вона поінформувала школярів про загальнонаціональний правопросвітницький проект «Я маю право!», який реалізується Міністерством юстиції України у співпраці з системою безоплатної правової допомоги. Основне завдання проекту є підвищення рівня знань українців щодо своїх прав у різних сферах життя, правової свідомості громадян та спроможності захищати свої права. Вона розповіла школярам про те, що починаючи з січня цього року розширено доступ до безоплатної вторинної правової допомоги всім дітям.

POY2
03 квітня начальник відділу забезпечення якості правової допомоги та підвищення кваліфікації її надавачів Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Житомирській області Тимур Кашапов, в.о. директора Житомирського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Олександр Коваль та інтегратор центру Вікторія Тогунова взяли участь у правопросвітницькому заході для військовослужбовців та учасників АТО у військового інституту ім. С.П. Корольова.

POY1
Тимур Кашапов наголосив на тому, що військовослужбовці можуть отримати безоплатну правову допомогу. Олександр Коваль відповів на питання, які стосувались реалізації права на соціальні пільги.

POY3
У ході зустрічі військовослужбовцям надавались юридичні консультації, а також інформація щодо забезпечення соціальних пільг, гарантій та грошового забезпечення.

POY9
30 березня та 04 квітня начальник відділу моніторингу діяльності місцевих центрів Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Житомирській області Олена Герасименко провела правопросвітницькі лекції для учнів Житомирської ЗОШ №23. Заняття були присвячені: відповідальності неповнолітніх, а також булінгу та кібербулінгу. Втримати увагу школярів не легко, тому під час правопросвітницьких лекцій Олена Герасименко використала презентації. Заняття сподобались школярам, адже були цікавими та змістовними.

{module РЦ}

{module Житомирський МЦ}