назад

Консультативна місія ЄС розширює присутність та діяльність у Львівській області

Misiya8 липня 2016 року відбулось представлення команди Львівського регіонального представництва Консультативної місії Європейського Союзу в Україні (КМЄС) журналістам та партнерам місії.

Офіційний захід відкрив Голова представництва ЄС в Україні Ян Томбінський.

Голова Консультативної місії Європейського Союзу в Україні Кястутіс Ланчінскас представив Львівську регіональну команду місії, яку очолює Матс Льюнгвальд, один з керівників Департаменту Національних Операцій Швеції партнерам місії, серед яких були голова Львівської ОДА Олег Синютка, міський голова Львова Андрій Садовий, перший заступник голови Львівської обласної ради Парасковія Дворянин, директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Львівській області Ігор Микитин, т. в. о. начальника Головного управління Національної поліції у Львівській області Дмитро Загарія та інші представники влади, 

Кястутіс Ланчінскас заявив: «Поширювати кращі європейські практики є основою діяльності місії у регіоні. Наше завдання: консультувати, тренувати та надавати обладнання нашим партнерам, серед яких поліція та прокуратура. Буквально минулого тижня ми провели у Львові семінар для прокурорів щодо підвищення ефективності співпраці між поліцією та прокуратурою з розслідування кримінальних справ та відмивання коштів. Також ми надаємо підтримку правоохоронним органам задля вдосконалення їхніх стратегічних комунікацій. Ми сподіваємося на поглиблення співпраці з нашими партнерами у Львівській області. Я переконаний, що разом ми зможемо добитися значних успіхів у впровадженні реформ».

Голова Консультативної місії Європейського Союзу в Україні окреслив також план діяльності своїх колег у Львові, зокрема розповів про масштабну програму тренінгів із взаємодії поліції з громадою (community policing), метою якої є зміцнення співпраці правоохоронців з місцевими мешканцями. Після вдалого пілотного проекту, який стартував на початку цього року в Києві, програма пошириться цього літа ще на п’ять областей, у тому числі Львівську. У рамках іншого проекту буде передано обладнання та проведено тренінги для слідчих, які розслідують тяжкі злочини.