назад
17.08.16

Консультативні пункти працювали в урочищі Остреч та с. Стольне

budinok Stolyne 1 min 500x37511 серпня 2016 року з метою забезпечення доступу до безоплатної правової допомоги населення та згідно графіку роботи консультативних пунктів, працівник Менського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги здійснив виїзні прийоми громадян в урочищі Остреч та с. Стольне Менського району.

З 10.00 до 12.00 години на базі Стольненського стаціонарного відділення для постійного або тимчасового проживання осіб похилого віку (за адресою: Менський р-н, с. Стольне, вул. Коцюбинського, 12) відбувся виїзний прийом та консультування громадян. У відділенні проживає 32 людини. За консультацією звернулось дві особи, стосовно спадкового законодавства (громадянка пропустила строк для прийняття спадщини з поважної причини, їй порекомендовано подати позов до суду про визначення додаткового строку для подання заяви про прийняття спадщини) та трудового законодавства (пенсіонерці не зараховано трудовий стаж, фахівець місцевого центру запропонував звернутись для вирішення цього питання до суду).
Також Дмитро Сенченко виступив перед працівниками та «підопічними» закладу з роз’ясненнями, що таке первинна та вторинна правова допомога, наголосив на тому хто має право на безоплатну вторинну правову допомогу, роздав присутнім інформаційні буклети про можливість отримання безоплатної правової допомоги із зазначенням контактного телефону та адресою розміщення місцевого центру.
Цього ж дня з 14.00 до 16.00 години в приміщенні санаторію «Остреч» (м. Мена, урочище Остреч) начальник відділу правової інформації та консультації Дмитро Сенченко забезпечив роботу дистанційного консультаційного пункту.
До фахівця місцевого центру за правовою допомогою звернулась одна особа, жителька м. Чернігів з питанням соціального забезпечення (призначення пенсії), якій роз’яснено порядок отримання пенсії та надано юридичну консультацію. Після прийому громадян Дмитро Сенченко провів інформування відвідувачів санаторію стосовно місця розташування та основних функцій місцевого центру з надання БВПД.
Наразі в санаторії «Остреч», проходять санаторно-курортне лікування більше сотні громадян серед яких: учасники АТО і члени їх сімей, люди з особливими потребами та всі бажаючі.
Отримати консультації та захистити свої права можна звернувшись до Менського МЦ з надання БВПД з 9.00 до 18.00 (окрім суботи і неділі) за адресою:
м. Мена, вул. Героїв АТО, буд. 9. Телефон:(04644)3-30-01. E -mail: mena.chernihiv@legalaid.gov.ua.
Єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги: 0-800-213-103.ostrech min 500x375