назад
28.08.17

Консультативно-методична допомога та моніторингове вивчення потреб

128 серпня 2017 року фахівці Регіонального і Бериславського місцевого центрів Світлана Ребриста та Інна Єрмоленко відвідали Високопільське бюро правової допомоги, яке є структурним підрозділом Бериславського місцевого центру з надання БВПД.

За словами Світлани Ребристої, метою спільного моніторингу є не тільки покращення якості роботи бюро правової допомоги, відстеження процесу досягнення цілей та запланованих результативних показників діяльності, а й вивчення правових потреб бюро та надання консультативно-методичної допомоги його працівникам.

Говорячи про правопросвітницьку діяльність наших колег, слід зазначити, що вищезазначене бюро знаходиться в одному із найвіддаленіших районів (180 км від обласного центру), тож Світлану Стрільчук та Анастасію Садигову можна вважати флагманами правопросвітницької діяльності на теренах Високопільського району. Тим більше, що за шість місяців роботи правового закладу ці тендітні дівчата провели 62 правопросвітницькі заходи, навіть на території тих сіл, з якими відсутнє автобусне сполучення.

Крім цього, працівники бюро люб´язно поділилися власними розробками проектів меморандумів про співпрацю з сільськими радами району щодо можливості телефонного консультування жителів та встановлення між сільськими радами та бюро скайп-зв’язку. Адже такий формат забезпечить швидкий доступ селян до правової допомоги.

«Все це є дуже доцільним в умовах віддаленості сіл та відсутності транспортного сполучення з районним центром», – резюмувала Світлана Ребриста, додавши, що незважаючи на юний вік, Світлана Стрільчук та Анастасія Садигова «в повній мірі забезпечують виконання покладених на них обов’язків, сумлінно й з відповідальністю проводять консультування громадян, представляють та захищають їхні права в суді, а також конструктивно співпрацюють з адвокатами системи БПД».

2

Так, адвокат системи БПД Олександр Галига, який  завітав у цей день до бюро, зазначив, що із задоволенням відвідує наших колег, бо високо цінує їхні людські чесноти та відповідальне ставлення до роботи.

Ще Олександр Галига розповів, що інформаційні матеріали системи БПД можна побачити не тільки на стендах бюро, але й в інших громадських місцях селища.

3 4

Тож фахівцям з моніторингу приємно було чути позитивні відгуки про роботу Високопільського бюро та повну обізнаність жителів, починаючи з місцевої автостанції, де її начальник Ірина Швець, показуючи дорогу до бюро, дуже позитивно відзивалась про його роботу та «дівчат-юристів – таких завзятих і працьовитих, яких знають майже всі мешканці селища».

5

До речі, це не поодинокі висновки – зміст анкет клієнтів скриньок «Для відгуків», які вивчила Світлана Ребриста разом з Інною Єрмоленко, містили слова подяки та позитивні відгуки.

Паралельно з плановими питаннями Світлана Ребриста провела інтерв’ювання-консультування на актуальну тему з питань рейдерських захватів земельних паїв громадян.

В ході консультування Анастасія та Світлана продемонстрували фаховий рівень знань для практичного вирішення подібної ситуації, після чого  начальник відділу моніторингу звернула увагу на окремі аспекти антирейдерського законодавства та використання їх під час консультування громадян.

Завершився моніторинговий візит робочою нарадою, під час якої Світлана Ребриста та Інна Єрмоленко надали консультативно-методичну допомогу в організації роботи та вирішенні проблемних питань. Також фахівці обговорили основні практичні моменти, спільно розробили відповідні пропозиції до Бериславського місцевого центру щодо вивчення та вирішення правових потреб даного бюро.

 


Нагадуємо мешканцям Бериславського району, що кожен, хто потребує правової допомоги, може зателефонувати на єдиний телефонний номер системи БПД:

0-800-213-103
(Дзвінки на вказану телефонну лінію із стаціонарних та мобільних телефонів в межах країни є безкоштовними)

або звернутись до Бериславського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги та бюро правової допомоги:

Бериславський місцевий центр з надання БВПД
(05546) 7-66-66; +38 (068)-814-38-61; +38 (050)-219-78-18
Адреса: 74300, Херсонська обл., м. Берислав, вул. Воскресенська (Рози Люксембург), 6а (вхід з вул. Леніна)

Великоолександрівське бюро правової допомоги
(05532) 2-10-27; +38 (068) 364-30-70
Адреса: 74100, Херсонська область, смт. Великоолександрівка, вул. Свободи (Леніна), 138

Високопільське бюро правової допомоги
(05535) 2-16-03; +38 (098) 394-31-86
Адреса: 74000, Херсонська область, смт. Високопілля, вул. Банкова (Леніна), 10

Нововоронцовське бюро правової допомоги
(05533) 2-12-07
Адреса: 74200, Херсонська область, смт. Нововоронцовка, вул. Суворова , 4