назад

Консультування громадян керівництвом Регіонального центру з надання БВПД в Одеській області та Головного територіального управління юстиції в Одеській області

Teplodar sumisnij pr15 листопада 2017 року на базі Теплодарського бюро правової допомоги особистий прийом та консультування громадян провели директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Одеській області Світлана Клішина та начальник Головного територіального управління юстиції в Одеській області Микола Станіщук.

В ході особистого прийому громадяни отримали правову інформацію щодо порядку виконання судових рішень, порядку отримання спадщини, відновлення втраченого свідоцтва про розірвання шлюбу,  щодо порядку оскарження рішень, дій та бездіяльності посадових осіб, тощо.

Так, громадянка В. звернулась з питанням щодо того, хто має право на спадкування за заповітом. Під час прийому жінці роз’яснили, що відповідно до статтей 1222, 1223 Цивільного кодексу України спадкоємцями за заповітом можуть бути фізичні особи, які є живими на час відкриття спадщини, а також особи, які були зачаті за життя спадкодавця і народжені живими після відкриття спадщини та що право на спадкування мають особи, визначені у заповіті. Також громадянку В. проінформували про те, що відповідно до статті 1235 Цивільного кодексу України заповідач може призначити своїми спадкоємцями одну або кілька фізичних осіб, незалежно від наявності у нього з цими особами сімейних, родинних відносин.

Також громадян цікавили питання у сфері житлового права та виконання судових рішень, а саме щодо заборгованості по сплаті житлово-комунальних послуг та відрахування коштів з пенсії на виконання рішення суду державною виконавчою службою, питання виконання рішення суду про стягнення недоплаченої частини пенсії ліквідатору аварії на ЧАЄС Пенсійним фондом України.

Під час консультування всі бажаючі отримали повноцінні відповіді на поставлені питання та отримали інформацію щодо діяльності системи безоплатної правової допомоги та порядку звернення за безоплатною вторинною правовою допомогою.

Звернутися за правовою допомогою до Теплодарського бюро правової допомоги можна за адресою:

м. Теплодар, вул. Польова, 1, каб. 7. Телефон: (048) 709-26-71.