назад

Консультування громадян на Ужгородщині

kam 3    У середу, 13 вересня, начальник Головного територіального управління юстиції у Закарпатській області Руслана Натуркач, директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Закарпатській області Василь Попадинець та директор Ужгородського місцевого центру з надання БВПД Михайло Давиденко провели консультування мешкацнів сіл Невицьке та Кам’яниця Ужгородського району в рамках виїзду мобільної точки доступу до безоплатної правової допомоги.

    Під час виїзного прийому фахівці відвідали сільські ради, де надавали консультації громадянам з різноманітних правових питань, зокрема, щодо документів, які підтверджують право власності на земельну ділянку, передачі земельної ділянки в оренду, прийняття спадщини, поділу майна подружжя, а також поінформували громадян, як захистити свої права та отримати безоплатну правову допомогу.

kam 2
   kam 1

   Крім того фахівці ознайомили присутніх з напрямками діяльності системи безоплатної правової допомоги на Закарпатті та Головного територіального управління юстиції у Закарпатській області та структурних підрозділів, а також розповіли про Всеукраїнський просвітницький проект Міністерства юстиції України «Я МАЮ ПРАВО!», який триває з 14 серпня по всій країні, і має на меті сформувати нову правову свідомість громадян шляхом інформування про їхні права та механізми їх захисту.
    Також фахівці поширили серед місцевих мешканців буклети з актуальних питань: «Не знаєш, як вирішити спір?», «Забирають бізнес? Відбирають майно?», розроблені МЮУ в рамках цього проекту, та інші інформаційні матеріали консультативного характеру.