назад

Консультування громадян у селі Соловичі Турійського району

DSCN0295 новый размерПравопросвітницька робота – один із пріоритетних напрямків роботи бюро правової допомоги, який спрямований на підвищення правової освіти та культури громадян.
З метою забезпечення реалізації права громадян на доступну безоплатну правову допомогу, 30 листопада 2016 року заступник начальника відділу «Турійське бюро правової допомоги» Ковельського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Богдан Гут та голова Турійської районної державної адміністрації Орест Василишин провели спільний виїзний прийом громадян в Соловичівській сільській раді Турійського району.

Відвідувачам Богдан Гут розповів про систему безоплатної правової допомоги в Україні, акцентувавши увагу на створенні та функціонуванні Турійського бюро правової допомоги, а також надав роз’яснення стосовно надання безоплатної первинної та вторинної правової допомоги.
Напередодні в районній газеті «Народне слово» було розміщено оголошення про проведення спільного виїзного прийому громадян, в результаті чого за юридичними консультаціями звернулось п’ятеро громадян, яких цікавили питаня земельного, житлового, договірного, спадкового права та соціального забезпечення.DSCN0294 новый размер
Зокрема, стосовно питання посвідчення посадовою особою органу місцевого самоврядування довіреності на право продажу житлового будинку та земельної ділянки, фахівці Турійського бюро правової допомоги інформують, що відповідно до ч. 3 ст. 245 Цивільного кодексу України та п. 1 Порядку посвідчення заповітів і довіреностей, що прирівнюються до нотаріально посвідчених довіреність особи, яка проживає у населеному пункті, де немає нотаріусів, може бути посвідчена уповноваженою на це посадовою особою органу місцевого самоврядування, крім довіреностей на право розпорядження нерухомим майном, довіреностей на управління і розпорядження корпоративними правами та довіреностей на користування і розпорядження транспортними засобами.

DSCN0293 новый размер

Довідково:
Турійське бюро правової допомоги знаходиться за адресою: смт Турійськ, вул. Луцька, 23. Тел. (03363) 2-23-86. (пн–пт з 9:00 до 18:00).