назад

Консультування громадян в Обласному соціальному гуртожитку для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування

20.07.2017 -  ditu gyrtogitok 1Проводячи правопросвітницькі заходи, фахівці центрів з надання безолпатної вторинної правової допомоги у Житомирській області орієнтуються на різні цільові категорії громадян. Першочергово правопросвітницькі заходи та консультування проводяться для дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, безпритульних дітей, дітей, які можуть стати або стали жертвами насильства в сім’ї, дітей з обмеженими можливостями та їх опікунів.

У рамках співпраці між Житомирським місцевим центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги та Житомирським міським центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді 4 липня 2017 року було проведено спільний правоосвітній захід у приміщенні Обласного соціального гуртожитку для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Під час візиту до гуртожитку в.о. директора центру правової допомоги Олександр Коваль надавав консультації відносно порядку захисту прав, свобод та законних інтересів дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, у різних сферах правовідносин. Вихованці закладу особливий інтерес проявляли до питань щодо реалізації права на отримання житла, працевлаштування та отримання передбачених законодавством пільг і допомоги.

18 липня в.о. директора центру правової допомоги Олександр Коваль спільно з заступником директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Житомирській області Наталією Радушинською повторно здійснили виїзний прийом до дітей-сиріт, дітей позбавлених батьківського піклування. Більшість питань стосувалось житлового забезпечення та спадкових питань.

20.07.2017 -  ditu gyrtogitok 2

За детальними роз`ясненнями та консультаціями з будь-яких правових питань – звертайтесь у місцеві центри з надання безоплатної вторинної правової допомоги:

Бердичівський місцевий центр з надання БВПД – м.Бердичів, вул. Чорновола, 9, тел.: (04143) 4-14-42
Житомирський місцевий центр з надання БВПД – м. Житомир, вул. Гагаріна, 47, тел.: (0412) 43-01-76
Коростенський місцевий центр з надання БВПД – м. Коростень, вул. Сосновського, 28-Г, тел.: (04142) 5-09-45,49
Новоград-Волинський місцевий центр з надання БВПД – м. Новоград-Волинський, вул. Івана Франка, 31-А, тел.:(04141) 2-15-82