назад

Консультування громадян в управлінні соціального захисту населення Турійської РДА

IMG 5301З метою забезпечення реалізації права громадян на доступну безоплатну правову допомогу, підвищення загального рівня правової культури, набуття громадянами необхідного рівня правових знань для реалізації законних прав та свобод, їх захисту та відновлення в результаті порушення, а також розширення доступу до безоплатної правової допомоги, 25 липня 2017 року працівники Турійського бюро правової допомоги провели прийом громадян в управлінні соціального захисту населення Турійської РДА.

За юридичними консультаціями звернулось троє громадян, яких цікавили питання житлового, адміністративного права та соціального забезпечення. Одне з питань стосувалося порядку повернення невикористаної субсидії.

IMG 5286

Відповідно до п. 15 «Положення про порядок призначення та надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива» затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України від 21 жовтня 1995 року № 848 (в редакції Постанови КМУ України від 22.09.1997 року №1050) частина невикористаної суми субсидії для відшкодування витрат на оплату послуг з газо-, електропостачання для індивідуального опалення, що в еквіваленті не перевищує вартості (станом на 1 травня нового неопалювального сезону) 100 куб. метрів природного газу або вартості 150 кВт г електричної енергії (в разі використання природного газу/електричної енергії для індивідуального опалення), перераховується на особовий рахунок одержувача субсидії в банківській установі або виплачується через відділення поштового зв’язку ПАТ “Укрпошта” на підставі списків таких осіб, які подаються до 1 червня поточного року підприємствами виробниками/виконавцями послуг з газо-, електропостачання в паперовому та електронному вигляді структурному підрозділу з питань соціального захисту населення та в яких зазначається сума невикористаної субсидії. Перерахування частини невикористаної субсидії здійснюється структурним підрозділом з питань соціального захисту населення на підставі особистої заяви одержувача, поданої до 1 вересня поточного року. Структурний підрозділ з питань соціального захисту населення повідомляє одержувачу субсидії про необхідність подання зазначеної заяви.

IMG 5294

Присутнім на прийомі громадянам Богдан Гут розповів про систему безоплатної правової допомоги в Україні, акцентувавши увагу на створенні та функціонуванні Турійського бюро правової допомоги, а також надав роз’яснення стосовно надання безоплатної первинної та вторинної правової допомоги, які правові послуги включає кожна із них, хто є суб’єктом права на безоплатну вторинну правову допомогу та який порядок звернення за її наданням.

IMG 5301

У приміщенні управління соціального захисту населення Турійської РДА фахівці Турійського бюро правової допомоги розмістили матеріалами щодо надання безоплатної правової допомоги, а також іншу актуальну правову інформацію для громадян.

Довідково:
Турійське бюро правової допомоги знаходиться за адресою: смт Турійськ, вул. Луцька, 23. Тел. (03363) 2-23-86 (пн–пт з 9:00 до 18:00).
Управління соціального захисту населення Турійської РДА знаходиться за адресою: смт Турійськ, майдан Центральний, 1. Тел (03363) 2-16-87.