назад
06.03.18

Консультування громадян в установі виконання покарань

06. 03 20181

Сьогодні, 6 березня, Марина Лукіянова, директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Вінницькій області, та двоє фахівців системи БПД консультували засуджених у Вінницькій установі виконання покарань №1.

На консультування громадян, засуджених до довічного ув’язнення, окрім директора Регіонального центру, прибули заступник начальника відділу організації надання безоплатної вторинної правової допомоги Володимир Матюха та начальник відділу забезпечення якості надання правової допомоги Олександр Сільницький. У ході зустрічі за консультаціями звернулися семеро осіб.

Марина Лукіянова особисто консультувала кожного, залучаючи до вирішення питань колег з системи БПД. Консультації стосувалися Закону України «Про внесення зміни до Кримінального кодексу України щодо удосконалення порядку зарахування судом строку попереднього ув’язнення у строк покарання» (Закон Савченко), житлового Законодавства, якості надання адвокатами правової допомоги. Первинну правову допомогу отримав кожен, хто прийшов на зустріч.06 03 20181

Четверо осіб написали заяви про надання вторинної правової допомоги. Один з присутніх, громадянин Л., попросив надати йому адвоката для написання заяви до суду. Коли він перебував в установі відбування покарань, працівники міграційної служби у Тернопільській області без попередження зняли його з реєстрації місця проживання. Мешканець Тернопільської області хоче позиватися до суду для скасування такого рішення. Ще один засуджений звернувся із заявою про надання адвоката для представництва його інтересів в Апеляційному суді. Двоє громадян попросили призначити адвоката для складання позовної заяви про перерахування строку відбування покарань.

Нагадуємо, Регіональний центр з надання БВПД у Вінницькій області знаходиться за адресою: м. Вінниця, вул. Пирогова, 82. Адреси розташування центрів надання безоплатної вторинної правової допомоги по Україні, можна переглянути тут.

Єдиний всеукраїнський телефонний номер 0-800-213-103 (цілодобово та безкоштовно у межах України зі стаціонарних та мобільних телефонів).

 


banner facebook 330x106