назад
18.01.19

Консультування мешканців с.Богуславець Золотоніського району

мц консультування 2Правники робочої групи з Золотоніського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги, Головного територіального управління юстиції у Черкаській області, міськрайонних відділів державної реєстрації актів цивільного стану, державної виконавчої служби та приватного нотаріуса м.Золотоноші здійснили виїзд до села Богуславець Золотоніського району Черкаської області, де в приміщенні сільської ради провели  консультування місцевих жителів з правових питань.

Консультування громадян проводилося з метою запобігання порушення їх прав, гарантованих Конституцією України  та законами у різних сферах життя, а також, ознайомлення з роботою системи безоплатної правової допомоги та установами юстиції.

Жителям с. Богуславець надано роз’яснення з актуальних правових питань: строку дії договору оренди земельної ділянки, особливостей спадкування за заповітом, визнання права власності в судовому порядку, сплати обов’язкового платежу з субсидії  тощо.

Поряд з цим, проінформовано про реалізацію  загальнонаціонального правопросвітницького проекту «Я маю право!».

З метою здійснення інформаційного супроводу, серед присутніх поширені буклети системи безоплатної правової допомоги та Міністерства юстиції України: «Безоплатна правова допомога в Україні», «Безоплатна передача земельної ділянки громадянам із земель державної і комунальної власності»,   «Не отримуєш аліменти?», «Не знаєш, як вирішити спір?», «Не знаєш, як оформити субсидію?»; «Виконання рішення суду: пам’ятка для стягувача»; «Як протидіяти домашньому насильству?», а також інформаційний бюлетень Міністерства юстиції України «Юстиція відкрита для людей».