назад

29258061 1657198560992392 4420699405573685248 n

14 березня 2018 року працівник Тернопільського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги взяв участь у роботі мобільного пункту консультування в Тернопільській обласній універсальній науковій бібліотеці.

Начальник відділу правової інформації та консультацій Юрій Франків розповів присутнім про можливість отримання безоплатної вторинної правової допомоги на яку вони мають право за ст. 14 Закону «Про безоплатну правову допомогу».

Учасників цікавили питання договірного права. Зокрема, особливості договорів банківського вкладу та кредитного договору.

Фахівець роз’яснив, що відповідно до ст. 1054 Цивільного кодексу України за кредитним договором банк або інша фінансова установа (кредитодавець) зобов’язується надати грошові кошти (кредит) позичальникові у розмірі та на умовах, встановлених договором, а позичальник зобов’язується повернути кредит та сплатити проценти.

Згідно зі ст. 1058 Цивільного кодексу України за договором банківського вкладу (депозиту) одна сторона (банк), що прийняла від другої сторони (вкладника) або для неї грошову суму (вклад), що надійшла, зобов’язується виплачувати вкладникові таку суму та проценти на неї або дохід в іншій формі на умовах та в порядку, встановлених договором.

Також Юрій Франків повідомив про те, що при порушенні їх прав вони можуть звернутись до Тернопільського місцевого центру з надання БВПД (м. Тернопіль, вул. Шпитальна, 7) з відповідним зверненням та отримати юридичну допомогу.

Нагадуємо, що отримати відповіді на запитання, які стосуються безоплатної правової допомоги можна зателефонувавши на єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги 0 800 213 103 (цілодобово та безкоштовно у межах України із стаціонарних та мобільних телефонів).