назад
22.03.19

Консультування засуджених в Кропивницькій установі виконання покарань

01Про порядок голосування на виборах в установі виконання покарань, облаштування виборчих дільниць, уточнення списків виборців, заповнення бюлетенів йшлося під час спільного консультування фахівцями центрів БВПД та представником Всеукраїнської громадської організації «Громадянська мережа «ОПОРА» – осіб, які відбувають покарання у Кропивницькій виправній колонії №6.
Олена Шишкарьова, заступник директора Регіонального центру з надання БВПД у Кіровоградській області нагадала присутнім, що на Кіровоградщині працюють чотири центри безоплатної вторинної правової допомоги. Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги надає доступ до такої допомоги у кримінальних справах затриманим,  підозрюваним, обвинуваченим, засудженим.
 
02
 
Відповідно до п. 7 ч.1 ст. 14 Закону України «Про безоплатну правову допомогу» особи, засуджені до позбавлення волі є суб’єктами права на безоплатну вторинну правову допомогу. Для її отримання засудженому необхідно звернутись з письмовим зверненням через адміністрацію місця ув’язнення до Регіонального центру про надання безоплатної вторинної правової допомоги. Після отримання повної інформації Регіональний центр приймає рішення щодо призначення захисника.
«Для того, щоб зробити вибір у день голосування слід переконатися про включення до списку виборців. Таку інформацію ви можете отримати від адміністрації установи або самостійно переглянути список виборців даної дільниці на інформаційному стенді установи з 22 по 25 березня. Якщо ви не знайшли свого прізвища у списку виборців, або в ньому допущені помилки, зверніться до виборчої комісії та напишіть заяву про усунення неточностей або включення до списку виборців», – пояснив Євген Гурницький, громадський омбудсмен із захисту виборчих прав Громадянської мережі «ОПОРА» у Кіровоградській області.
Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Кіровоградській області працює за адресою: вул. Дворцова, 32/29, м. Кропивницький, тел. (0522) 37-12-50, 32-07-97, 0991048038.
Для цілодобового доступу громадян до безоплатної вторинної правової допомоги діє єдиний контакт-центр за номером 0-800-213-103, дзвінки безкоштовні зі стаціонарних та мобільних телефонів у межах України.