назад
29.09.17

Координаційний семінар з актуальних питань соціального захисту та інтеграції внутрішньо переміщених осіб

129.09.2017 року у приміщенні Херсонського міського центру зайнятості відбувся координаційний семінар для районних управлінь соціального захисту населення області з актуальних питань змін у законодавстві щодо порядку здійснення соціальних виплат внутрішньо переміщеним особам. Основна мета семінару – надати розуміння щодо повноважень органів системи соціального захисту, кращих практик ефективного спілкування та підтримки ВПО, встановлення системи ефективної переадресації звернень, розробка механізмів взаємодії між державними та недержавними організаціями.

Організував та провів семінар радник з питань внутрішньо переміщених осіб у Херсонської області Міністерства соціальної політики України Руслан Ібрагімов.

Систему БПД Херсонщини представляли фахівці Регіонального центру Дацюк Микита, начальник Чаплинського бюро правової допомоги Чавурська Олеся та головний спеціаліст Херсонського місцевого центру Цимбал Карина.

У першій частині семінару обговорювались питання стосовно видачі довідок для переселенців та зміни статусу особи, якій надається така довідка.

У другій частині розглядались проблемні питання, з якими стикаються особи, що  підпадають під статус ВПО, на основі реальних життєвих прикладів. Після, підсумовуючи викладене, необхідно було проаналізувати запропоновані практичні ситуації та викласти власний алгоритм допомоги, обговорити його разом з іншими учасниками.

2

Діалог вівся у вільному форматі, кожен міг висловити свою точку зору з приводу поставлених питань та вносити корективи до змісту доповіді.