назад
14.01.19

Координаційний центр та асоціація «ЮрФем» об’єднують зусилля у протидії гендерній дискримінації

14.01.2018   memo (4)Удосконалення інструментів та механізмів захисту прав осіб, постраждалих від гендерної дискримінації. Забезпечення рівного доступу до правосуддя. Врахування гендерних аспектів при наданні безоплатної правової допомоги. Над цими питаннями спільно працюватимуть Координаційний центр з надання правової допомоги та громадська організація «Асоціація жінок-юристок України «ЮрФем», які 14 січня підписали меморандум про співпрацю.

Координаційний центр з надання правової допомоги та Асоціація жінок-юристок «ЮрФем» об’єднують зусилля для ефективнішого надання безоплатної правової допомоги, захисту прав осіб, постраждалих від гендерної дискримінації, в тому числі гендерно обумовленого, домашнього насильства та насильства за ознакою статі.

«Гендерна дискримінація – це не лише домашнє насильство. Гендерна дискримінація проявляється у багатьох аспектах – під час отримання освіти, працевлаштування, розвитку кар’єри, оплати праці та ін. Захист прав людей, що були порушені за ознакою гендеру, має свою специфіку. І це потрібно враховувати при роботі з клієнтами системи БПД», – підкреслив директор Координаційного центру з надання правової допомоги Олексій Бонюк.

14.01.2018   memo 6

Одним із напрямів співпраці Координаційного центру та Асоціації «ЮрФем» є проведення конференцій, семінарів, тренінгів тощо, спрямованих на підвищення кваліфікації працівників системи надання БПД та адвокатів, які залучаються до надання БВПД.

Важливий також обмін успішними практиками та пропозиціями щодо захисту прав осіб, постраждалих від гендерної дискримінації, а також захисту прав жінок із вразливих груп тощо. Виготовлятимуться також інформаційні матеріали про права та соціальні гарантії осіб, постраждалих від гендерної дискримінації.

Особлива увага приділятиметься захисту прав людей, постраждалих від гендерно обумовленого, домашнього насильства та насильства за ознакою статі. Адже це досить поширені прояви гендерної дискримінації.

14.01.2018   memo (2)

«Підписання меморандуму між Координаційним центром та Асоціацією жінок-юристок України «ЮрФем» є продовженням співпраці, яка мала місце у 2018 році. Хорошим стартом нашої спільної діяльності було написання методичних рекомендацій щодо ідентифікації гендерної дискримінації та алгоритму надання правової допомоги, які будуть презентовані найближчим часом. «ЮрФем» зацікавлена у подальшому партнерстві та реалізації спільного плану дій у 2019 році», – наголосила голова громадської організації «Асоціація жінок-юристок України «ЮрФем» Христина Кіт.

14.01.2018   memo (5)

З 7 січня минулого року доступ до безоплатної вторинної правової допомоги отримали особи, які постраждали від домашнього насильства або насильства за ознакою статі. Вони можуть отримати комплексну правову допомогу. З 11 січня цього року за домашнє насильство запроваджена кримінальна відповідальність для кривдників. Протидія гендерний дискримінації, захист прав жінок виходить на новий рівень. Завдяки співпраці органів влади, правничих спільнот, громадських організацій відбуваються сталі та системні зміни в цій площині.


Приєднуйтесь до сторінок Координаційного центру з надання правової допомоги у соціальних мережах:

Facebook Facebook           YouTube YouTube