назад
15.05.19

Координаційний центр та МДЦ “Артек” співпрацюватимуть заради правопросвітництва дітей

15.05Artek 1Правопросвітницькі кампанії, адаптовані під дітей. Інформаційні матеріали, зрозумілі школярам різного віку. Опитування щодо правових потреб неповнолітніх. Ці та інші заходи проводитимуться для дітей, які відпочивають у дитячому таборі «Артек» у Пущі-Водиці на Київщині. Меморандум про співпрацю уклали сьогодні, 15 травня, Координаційний центр з надання правової допомоги та державне підприємство «Міжнародний дитячий центр «Артек».

«Минулого року ми провели кілька правопросвітницьких заходів у «Артеку». Відчули колосальну потребу дітей у правових знаннях. Тому вирішили поглибити нашу співпрацю, надати їй нового імпульсу. На це й спрямований наш меморандум», – зазначив директор Координаційного центру Олексій Бонюк.

Мета меморандуму – консолідація зусиль для проведення спільних заходів, спрямованих на підвищення рівня правової свідомості дітей, які відпочивають у «Артеку». Йдеться про налагодження взаємодії між представниками Координаційного центру, центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги, дитячого центру «Артек» та інших зацікавлених сторін. Зокрема – територіальних управлінь юстиції, інших представників державного та громадського сектору.

15.05Artek 2

Для дітей проводитимуться різноманітні заходи в рамках тематичних змін. Причому акцент робитиметься на креативності – заходи будуть організовуватися в ігровому, пізнавальному, інтерактивному та інших форматах. Наприклад, цього року планується зміна, де буде багато дітей з вадами слуху. Тож є ідея проведення жестовою мовою правових брейн-рингів.

Виготовлятимуться інформаційні матеріли. Вони міститимуть контент, який буде цікавий саме для дітей. Наприклад, це може бути інфографіка, комікси, мотиваційні повідомлення тощо.

«Починати правове виховання слід з дитячих років. У креативній та доступній формі виховати в дітей інтерес до правових знань, популяризувати правові поняття, формувати правову культуру дітей», – говорить Олексій Бонюк.

15.05Artek 3

Саме дитячі табори можуть стати креативним правопросвітницьким простором. Це вже не місце, де діти лише розважаються. Сьогодні у тренді edutainment – мікс освіти (education) та розваг (entertainment). Ця концепція допомагає зробити навчання цікавим.

Наприклад, торік правопросвітницькі заходи були проведені для понад 200 «артеківців». Використовувалися різні формати. Наприклад, ділова гра «Ми – майбутні міністри», коли учасники моделювали роботу міністерства, окреслювали повноваження, придумували логотип. Або інтерактивна бесіда про професію юриста. Чи тематичні ігри щодо нотаріальної діяльності.

Крім того, під час заходів для дітей була організована мобільна правова допомога. Діти могли тримати консультацію адвоката та психологічну допомогу. Фахівці Координаційного центру вивчали правові потреби дітей. Узагальнена інформація була передана до Директорату з прав людини, доступу до правосуддя та правової обізнаності Міністерства юстиції для врахування при формуванні державної політики у сфері захисту прав дітей.

15.05Artek 5


Приєднуйтесь до сторінок Координаційного центру з надання правової допомоги у соціальних мережах:

Facebook Facebook             YouTube YouTube