назад
26.02.19

Координаційний центр у партнерстві з Freedom House займатимуться правопросвітництвом

26.02Freedom3Правопросвітницька діяльність серед організацій та представників громадянського суспільства. Конструктивний діалог між громадянським суспільством та державною владою. Консолідувати зусилля для досягнення цих цілей домовилися Координаційний центр з надання правової допомоги та українське представництво міжнародної правозахисної організації Freedom House, які підписали сьогодні угоду про партнерство.

«Система надання БПД має партнерські відносини з близько 2 тис. громадських організацій по всій країні. Ми активно розширюємо сфери спільної діяльності і завжди є відкритими для нових партнерів з громадського сектору», – зазначила перша заступниця директора Координаційного центру з надання правової допомоги Оксана Василяка.

Координаційний центр став першою державною інституцією, з якою українське представництво міжнародної правозахисної організації Freedom House офіційно домовилося про співпрацю. Угода про партнерство передбачає організацію спільних заходів, спрямованих на підвищення рівня правової поінформованості організацій та представників громадянського суспільства, органів державної влади та органів місцевого самоврядування. Зокрема, проводитимуться конференції, семінари, круглі столи, зустрічі та інші заходи.

Важливим напрямом співпраці буде фасилітація діалогу між громадянським суспільством та органами держаної влади, зокрема – правоохоронними. Майданчиком для цього виступатиме мережа правових клубів PRAVOKATOR.

26.02Freedom1

Актуальною також є можливість обміну світовим досвідом щодо співпраці з громадськими організаціями та імплементація дієвих, успішніших практик в Україні.

«Ми дуже раді, що у нас з’явився такий союзник в Україні, як система надання безоплатної правової допомоги», – зазначив директор представництва Freedom House в Україні Метью Шааф.

Серед партнерських організацій Freedom House поширюватиметься інформація про можливості, які надає співпраця з системою надання безоплатної правової допомоги в Україні. Адже система надання БПД – це мережа з 552 точок доступу, що охоплює всю країну (за винятком тимчасово окупованих територій). Для правової допомоги мешканцям найвіддаленіших населених пунктів та маломобільним громадянам діють дистанційні та мобільні консультаційні пункти. Отримати правову інформацію можна за безкоштовним номером 0 800 213 103, а також завітавши на довідково-інформаційну платформу «WikiLegalAid» (wiki.legalaid.gov.ua).

26.02Freedom2


Приєднуйтесь до сторінок Координаційного центру з надання правової допомоги у соціальних мережах:

Facebook Facebook                YouTube YouTube