назад
13.06.19

Координаційний центр вимагає належного розслідування побиття адвоката системи БПД

Free Legal AidКоординаційний центр з надання правової допомоги засуджує випадки перешкоджання професійній адвокатській діяльності. Вважаємо неприпустимим застосування фізичного насильства до захисника під час надання ним правової допомоги. Подібні факти вимагають належного розслідування правоохоронними органами та притягнення усіх винних до відповідальності.

Координаційний центр звертається до Міністра внутрішніх справ України, керівника Національної поліції України, Генеральної прокуратури, Державного бюро розслідування з вимогою про неупередже проведення процесуальних та слідчих дій для встановлення та притягнення до відповідальності усіх причетних до вчинення кримінального правопорушення стосовно адвоката Олексія Миколайовича Несвітайла, який співпрацює з системою БПД.

Вимагаємо проведення перевірки щодо можливих неправомірних дій з боку співробітників правоохоронних органів та неналежного здійснення покладених на них обов’язків (ігнорування чисельних викликів свідками та дружиною потерпілого, виїзд на місце події із запізненням).

Нагадаємо, 20 травня 2019 року в Білій Церкві було жорстоко побито адвоката Олексія Несвітайла, який виконував свої професійні обов’язки. Група нападників завдала йому важкі тілесні ушкодження, було знищене особисте майно. Затримати нападників по «гарячих слідах» не вдалося. До Білоцерківського ВП ГУ НП в Київській області було подано заяву про вчинення кримінального правопорушення за ст. 398 (Погроза або насильство щодо захисника чи представника особи), ст. 399 (Умисне знищення або пошкодження майна захисника чи представника особи) та ст. 400 (Посягання на життя захисника чи представника особи у зв’язку з діяльністю, пов’язаною з наданням правової допомоги) Кримінального кодексу України.

Координаційний центр з надання правової допомоги переконаний – безкарних злочинів проти адвокатів, як і проти будь-якої людини, не може бути.

Ми звертаємося до усіх небайдужих з проханням надати допомогу нашому колезі – адвокату Олексію Миколайовичу Несвітайлу. Номер картки 5168 7422 1683 5235 (дружина Вікторія Станіславівна Несвітайло).


Приєднуйтесь до сторінок Координаційного центру з надання правової допомоги у соціальних мережах:

Facebook Facebook             YouTube YouTube