назад
01.11.17

Коротко про головне

BPDОдним із пріоритетних напрямів діяльності Ніжинського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги є представництво  суб’єктів права на безоплатну вторинну правову допомогу в судах, інших органах державної влади, органах місцевого самоврядування, перед іншими особами працівниками відділу представництва місцевого центру.

За 10 місяців 2017 року відділом організації надання БВПД та роботи з адвокатами було видано 19 наказів про уповноваження начальника відділу представництва Ніжинського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Олени Сербін на надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Зокрема, було прийнято до провадження:

  • 4 звернення з питань виселення з житла,
  • 3 звернення з питань розірвання шлюбу,
  • 2 звернення з питань виплати заборгованості по заробітній платі,
  • 2 звернення з питань виплати дивідендів,
  • 2 звернення з питань зміни розміру аліментів,
  • 2 звернення з питань стягнення аліментів на неповнолітню дитину,
  • 1 звернення щодо стягнення аліментів на період навчання,
  • 1 звернення з питань оскарження богу за житлово-комунальні послуги,
  • 1 звернення з питань встановлення батьківства,
  • 1 звернення з питань незаконного відключення від водопостачання.

Відповідно до проведеної роботи:

до суду скеровано

2 позовні заяви про розірвання шлюбу ( 1- позовні вимоги задоволені, рішення набрало законної сили, 1 – перебуває в провадженні суду);

2 позовні заяви про стягнення заборгованості по заробітній платі (1 – позовні вимоги задоволені повністю, рішення не набрало законної сили, 1 – перебуває у провадженні суду);

1 позовну заяву про усунення перешкод у користуванні житловим будинком шляхом виселення (позовні вимоги задоволені повністю, рішення набрало законної сили),

1 позовну заяву про стягнення аліментів на період навчання (позовні вимоги задоволені частково, рішення набрало законної сили),

  1 позовна заява про стягнення аліментів (позовні вимоги задоволені повністю, рішення не набрало законної сили);

1 заява про видачу судового наказу про стягнення аліментів (перебуває у провадженні суду);

1 позовна заява про зміну розміру аліментів (перебуває у провадженні суду);

складено 2 правові висновки

  1 заява про примусове виселення (правові підстави для задоволення вимог клієнта відсутні);

1 заяви з питань незаконного відключення від водопостачання (справа вирішена у досудовому порядку).

8 заяв про надання безоплатної вторинної правової допомоги перебувають на стадії розгляду та збору інформації про факти, які можуть бути використані як докази, а також інших відомостей з метою використання їх під час представництва інтересів суб’єктів права на безоплатну вторинну правову допомогу.

Звичайно, робота в даному напряму потребує активізації, однак динаміка росту представництва інтересів суб’єктів права на БВПД  існує.. Так, у І півріччі 2017 року у провадженні відділу представництва перебувало 7 справ, у ІІІ кварталі 2017 року – 12 справ.

         Окрім того, відділом представництва Ніжинського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги постійно проводиться моніторинг змін до норм чинного законодавства, забезпечується участь у правопросвітницьких заходах, що організовуються місцевим центром, готуються довідкові інформаційні та статистичні матеріали з питань роботи відділу, здійснюється прийом громадян, забезпечується участь у судових засіданнях за зверненнями клієнтів місцевого центру, проводяться зустрічі з клієнтами для обговорення правової позиції та узгодження рішень по справах.

         За отриманням консультації та захистом своїх прав звертайтеся до Ніжинського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги (м. Ніжин, вул. Богуна, 8 (3-й поверх) або за телефоном (04631) 2-40-05) та його структурних підрозділів ( бюро правової допомоги ), а також за номером цілодобової телефонної лінії – 0 800 213 103.