назад

121228 вересня поточного року Павло Наливайко та Ольга Бородіна з робочим візитом відвідали Вільнянське та Новомиколаївське бюро правової допомоги, які є самостійними відділами Першого запорізького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

       Подібні виїзди у райони відбуваються з метою обговорення подальшої співпраці з органами місцевого самоврядування щодо прийняття відповідних місцевих програм надання безоплатної правової допомоги, взаємодіє з органами поліції та судами, та задля проведення виїзних прийомів громадян.

      1111 У Вільнянську було проведено зустріч з головою Вільнянської районної ради  Андрієм Салякіним, який схвально відізвався про роботу Вільнянського бюро правової допомоги та про реалізацію Програми надання безоплатної правової допомоги мешканцям Вільнянського району. Так, впродовж 2018 року (станом на 26.09.2018) до бюро (заступник начальника бюро Ольга Яковлєва) за правовою допомогою звернулося більше 920 осіб, 809 з них потребували юридичних консультацій, роз’яснень законодавства, підготовки скарг та звернень. Більше 100 мешканців району вирішили свої питання за допомогою адвокатів та фахівців бюро, які представляли їх інтереси у суді. Також під час зустрічі було обговорено можливість проведення робочих зустрічей та «круглих» столів з метою обговорення шляхів вирішення актуальних правових питань з залученням представників органів місцевого самоврядування, державних установ та центрів з надання БВПД.1010

       Наступною була зустріч з головою Вільнянського районного суду  Вікторією Кияшко. Під час зустрічі керівники обговорили питання надання правової допомоги адвокатами системи БПД у кримінальному провадженні та під час розгляду цивільних та адміністративних справ, звернули увагу на зміни в законодавстві щодо призначення адвоката потерпілій стороні у кримінальному процесі та на зміни, що торкнулися питання заміни адвоката, який надає безоплатну вторинну правову допомогу.

     1414  Під час зустрічі з головою Новомиколаївської районної державної адміністрації  Володимиром Грянистим було обговорено результати співпраці щодо вирішення правових питань мешканців Новомиколаївського району. Так у районі прийнята Програма надання безоплатної правової допомоги, які передбачає роботу мобільних консультаційних пунктів у селах та селищах району, виготовлення інформаційних роздаткових матеріалів, які містять алгоритм вирішення тої чи іншої правової проблеми. Так, впродовж 2018 року (станом на 26.09.2018) до Новомиколаївського бюро (начальник бюро Олександр Котов, заступник начальника бюро Наталія Чорнобай) за правовою допомогою звернулося близько 1000 осіб, 912 з них потребували юридичних консультацій, роз’яснень законодавства, підготовки скарг та звернень. Майже 80 мешканців району вирішили свої питання за допомогою адвокатів та фахівців бюро, які представляли їх інтереси у суді.1313

     050505  На завершення візиту до Новомиколаївки у бюро правової допомоги відбулася зустріч з керівником районної спілки учасників Антитерористичної операції Миколою Танченком. Учасник бойових дій повідомив, що громадська організація, яка об’єднує близько 50 військових, вже давно та плідно співпрацює з установою системи БПД. Питання з якими хлопці найчастіше звертаються до правників стосуються виділення земельних ділянок учасникам АТО, зарахування до загального трудового стажу часу, який участі у бойових діях, соціальних та транспортних пільг тощо.

За безоплатною правовою допомогою, юридичними консультаціями та роз’ясненнями законодавства звертайтесь до установ системи безоплатної правової допомоги:

Перший запорізький місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги – м. Запоріжжя, пр. Соборний, 77, 2-й поверх, тел.: (061) 764-60-77

Вільнянське бюро правової допомоги – м. Вільнянськ, вул. Бочарова, 5 тел.: (0243) 4-00-23

Новомиколаївське бюро правової допомоги – смт Новомиколаївка, вул. Соборності, 84, тел.: (06144) 9-33-31