назад

Корисну інформацію та правові консультації отримали жителі села Багна Вижницького району

2017 02 16V115 лютого 2017 року начальник відділу організації надання безоплатної вторинної правової допомоги та роботи з адвокатами Вижницького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Юрій Колодченко взяв участь у сходах жителів села Багна Вижницького району.

Під час заходу Юрій Колодченко поінформував присутніх про роботу місцевого центру у 2016 році, розповів про успішну практику адвокатського захисту, зокрема тих захисників, які залучаються до надання безоплатної вторинної правової допомоги мешканцям Вижницького та Путильського районів області, озвучив конкретні приклади результатів роботи таких адвокатів у цивільних та адміністративних справах тощо.

Попри це, фахівець системи БПД ознайомив мешканців села із нещодавніми змінами до законодавства про безоплатну правову допомогу, якими зокрема включено до суб’єктного складу осіб, які згідно законодавства мають право на отримання безоплатної вторинної правової допомоги, такої категорії як внутрішньо переміщені особи, особи, які претендують на отримання такого статусу, а також для особи, які претендують на отримання статусу учасника бойових дій.

Наприкінці заходу було узгоджено всі організаційні питання проведення працівниками Вижницького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги виїзних консультувань для мешканців с. Багна.

2017 02 16V2Так, відразу по завершенню сходин, Юрій Колодченко провів таке консультування на базі Багнянської сільської ради. Здійснення права на спадкування, вирішення проблеми оформлення спадкових прав за відсутності правовстановлюючих документів на спадкове майно, посвідчення заповіту, врегулювання окремих питань спадкового права у судовому та позасудовому порядку – це ті питання, якими переважно цікавились громадяни, що прийшли на прийом і отримали відповідні правові консультації та роз’яснення від фахівця місцевого центру.

Довідково! Отримати безоплатну правову допомогу жителі Вижницького та Путильського районів Чернівецької області можуть безпосередньо звернувшись до спеціалістів Вижницького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги, що знаходиться за адресою: м. Вижниця, вул. Українська, 100Б. Контактний телефон: (0 3730) 2 31 58. E-mail: vyzhnytsya.chernivtsi@legalaid.gov.ua

Для отримання довідкової чи контактної інформації, а також консультації у телефонному режимі працює цілодобова телефонна лінія системи БПД – 0 800 213 103. (Плата за дзвінки на зазначений номер не здійснюється).