назад

Котелевський адвокат допоміг шестирічному хлопчику захистити свої спадкові права

kotelva advokat

До Першого полтавського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги в інтересах малолітнього громадянина К. 2010 року народження звернулась мати хлопчика, – громадянка В. Сім’я проживає в селищі Котельва Полтавської області. 

Звернення було обґрунтоване тим, що вона та її колишній чоловік і батько їх спільного сина були співвласниками трактора. Після смерті колишнього чоловіка, відкрилась спадщина, і їх спільний малолітній син є спадкоємцем після смерті свого батька в спадковому майні. Проте, яким чином захистити права свого сина вона не знає, коштів для оплати гонорару адвокату вона не має, тому просила надати їй безкоштовну вторинну правову допомогу.

Враховуючи те, що мати малолітнього громадянина К. є малозабезпеченою особою, Першим полтавським місцевим центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги було прийнято рішення про надання безоплатної вторинної правової допомоги та призначено адвоката за рахунок держави  Валерія Якименка.

Адвокат допоміг родині зібрати необхідні документи, підготував позовну заяву до суду та представив інтереси клієнта в суді.

Завдяки вірно обраній правовій позиції та професіоналізму, рішенням Котелевського районного суду Полтавської області вимоги громадянки В. в інтересах малолітнього сина були задоволені в повному обсязі: визнано за громадянином К. 2010 року народження право власності на спадкове майно після померлого в 2014 році батька.